Remonttien moniosaajat tekevät suuristakin remonttiunelmista tosia

Omakotitalojen peruskorjausbuumi näkyy nyt siinä, että asiakkaat tilaavat remontointiyrityksiltä jopa koko talon kattavia urakoita. Oululaisen Remontti Idean yrittäjä Hannu Määttä sanoo, että kokonaisuus pysyy hallussa, kun yrityksellä on luja aikataulunhallinta ja osaavat tekijät, jotka tulevat mukavasti juttuun isäntäväen kanssa kuukausiakin kestävillä työmailla.

Kymmenen vuotta oululaisen Remontti Idean riveissä työskennellyt Marko Kemppainen on tehnyt vuosien aikana useankin perheen remonttiunelmat todeksi lattiasta kattoon: Ensin on remontoitu esimerkiksi kosteat tilat, ja seuraavien ideoiden syntyessä on aina uudestaan haluttu hyvää jälkeä tekevä luottomies takaisin töihin.

”Se kertoo ennen kaikkea luottamussuhteesta, kun halutaan avata kodin ovi samalla miehelle yhä uudelleen. Monelle on ollut tärkeää, että tuttu tekijä löytyy useammankin vuoden jälkeen samasta yrityksestä töistä”, Kemppainen sanoo.

Remontti Idean työntekijöistä noin 70 prosenttia on yrittäjä Hannu Määtän mukaan alkuperäisiä työntekijöitä perustamisvuodelta 13 vuoden takaa. Aina muutamaa on kiinnostanut yrittäjän vapaus, mutta muutoin ovi on käynyt sopivien osaajien löytyessä vain sisään päin. Nyt Määtän mukaan selvä muutos alalla on siinä, että asiakkaat pyytävät tarjousta aiempaa laajemmista kokonaisuuksista ja jopa koko omakotitalon remontista.

”Meillä tämä sopii oikein hyvin, sillä meillä on hyvin pieni myynti- ja hallinto-organisaatio, ja sen sijaan suuri määrä omia asentajia kaikkiin remontin vaiheisiin sekä omat sähkö- ja putkimiehet”, Määttä luettelee.

Pitkällä alihankkijoiden ketjulla laaja remonttikokonaisuus olisikin valtava haaste. Kun työntekijät löytyvät omista riveistä, aikataulut pitävät ja eri työvaiheet nivoutuvat saumattomasti yhteen.

”Asentajamme ovat moniosaajia, joten yksi mies voi ottaa koko remontin vastuulleen. Isoilla työmailla miehiä on useampi, mutta periaate on sama – kaikki taitavat niin laatoituksen, saumaukset ja vesieristykset kuin kuivien tilojen levytykset ja listoituksetkin”, Määttä sanoo.

Vaikka tähtäimessä on koko talon remontointi, Määtän ja Kemppaisen mukaan lähes poikkeuksetta kotona voi asua samanaikaisesti. Jos wc:n käyttö tai peseytyminen kävisivät ylivoimaisen vaikeiksi, Remontti Idealla on tarjota asiakkailleen vuokrattavaksi myös kalustettu asunto Oulun keskustassa. Useimmiten pärjätään huolellisella suunnittelulla ja pienillä toimenpiteillä, joilla remonttiaika tehdään mahdollisimman mukavaksi.

”Meillä on esimerkiksi pieniä lämminvesivaraajia, jotka voidaan asentaa remontin ajan pois käytöstä olevan oman varaajan rinnalle”, Määttä sanoo.

Jo alkumetreillä laajoihinkin remontteihin lasketaan urakkahinta, joka pitää sisällään kaikki työt ja tarvikkeet. Jos tiedossa on jo ensimetreillä riskirakenteita tai vasta purkutöissä selviäviä yksityiskohtia, näistä lisätöistä tehdään tarkka selvitys.

”Urakkalaskentamme perustuu suureen määrään toteutuneita remontteja. Teemme vuosittain noin 350 remonttia, joten tietoa on kertynyt 13 vuoden aikana paljon ja urakkahinta on luotettava. Jos emme voi sanoa realistista hintaa, kerromme siitä asiakkaillemme suoraan”, Määttä sanoo.

Jokainen Remontti Idean urakka alkaa aloituspalaverilla pari, kolme päivää ennen töiden aloittamista. Palaveriin osallistuvat monen yllätykseksi asiakkaiden ja myyjän lisäksi kaikki osapuolet: purkumies, asentaja sekä sähkö- ja putkimiehet. Palaverissa käydään läpi käytännön asiat, asiakkaiden toiveet, esimerkiksi autojen pysäköintipaikat ja suojattavat tilat. Remontoitava tila alipaineistetaan ja suojataan muoviseinillä, joiden reunat on saumattu tiiviisti kattoon ja seiniin. Vetoketjuovet helpottavat kulkemista remontin aikana. Lattiat suojataan kovalevyillä ja vedenkestävillä suojapahveilla. Urakkaan kuuluu aina huolellinen loppusiivous.

Vaikka työvaiheita on useita, huolellisen ennakkosuunnittelun ansiota kaikki tekijät ja tarvikkeet ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ja koska koko remontti tehdään Remontti Idean omien työntekijöiden voimin, paikalle ei pistäydy tuntemattomia, vaan tuttuja.

”Työmaalla pitää aina asettua asiakkaan housuihin ja miettiä miten itse toivoisi remontoijan työskentelevän omassa kodissa, jolloin se yhteiselo töiden ajan menee mukavasti. Pitkien remonttien aikana tullaan tutuiksi ja hyvä niin”, Kemppainen lisää.


Tutustu meihin ja palveluihimme verkkosivuillamme www.remonttiidea.fi

Mikäli haluat ilmaisen remonttiarvion,
soita 020 741 5060  tai ota yhteyttä sivuillamme!

 

Artikkeli on Remontti Idean tuottamaa kaupallista sisältöä.