Mitä ihmettä laittaisin päälleni Qstockiin?

Kuva: Markku Hyttinen

Festarikesän kolkutellessa ovella moni seisoo vaatekaapilla ja tuijottaa tyhjyyteen. Joskus sen täydellisen festariasukokonaisuuden löytäminen voi olla hankalaa, mutta hätä ei ole tämän näköinen: me kysyimme Oulun Ideaparkin vaatekaupoista, mitkä ovat tämän kesän trendit festaripukeutumisessa. 

Ideaparkin Lindexiltä, Carlingsilta ja New Yorkerilta kerrotaan, että tänä vuonna festarimuodissa näkyy paljon värejä ja kuoseja niin naisilla kuin miehillä.  

Lindexiltä nostetaan esiin erityisesti erilaiset collegeasut, jotka ovat tyylikkäitä ja samalla rennon mukavia päällä. Varma valinta on myös kesäsuosikki kaftaani, jonka voi stailata monella eri tavalla niin rannalle kuin kaupunkiin.  

New Yorkerin valinta on biker-shortsit, jotka ovat tämän hetken kuumin trendituote. 

“Myös paksupohjaiset kengät ovat nyt muodikkaat ja käytännölliset, joten niitä varmasti näkyy paljon festarilookeissa.” 

Carlingsin suosikkeihin lukeutuvat miehillä hawaiji-paidat ja shortsit, naisilla muhkeat t-paidat ja shortsit. Farkkutakki on myös järkevä ja tyylikäs festariasuste. 

“Naisten ja miesten hallitsevana trendinä jatkaa vyölaukut, koska se on vaan niin helppo ja kätevä asuste! Hitusen jopa hassulla ja leikkisällä yläosalla saa vyölaukun kanssa aikaiseksi jo hävyttömän upean festarilookin! 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Etiketit eivät rajoita festaripukeutumista 

Festaripukeutuminen eroaa Lindexin mukaan normaalista juhlapukeutumisesta siten, että sitä eivät rajoita erilaiset etiketit ja se on näin ollen hyvinkin vapaata. 

“Festaripukeutumisen olisi hyvä olla ulkoilmassa toimivaa, joten kannattaakin panostaa hyviin ja hengittäviin materiaaleihin, kuten puuvillaan ja pellavaan.” 

Carlingsilta kerrotaan, että festareille halutaan pukea ylle vähän spesiaalimpia vaatteita normaalista discoillasta poiketen. 

New Yorkerilla on huomattu, että festaripukeutumisessa uskalletaan revitellä enemmän ja tuoda omaa persoonaa näkyville, varsinkin nyt, kun yksi festarikesä on jäänyt välistä. 

“Vaatteet ovat isossa osassa festareita, sillä ulkona ollessa asut pääsevät suuremman yleisön nähtäville.”

Festivaaleilla ollaan säiden armoilla 

Ideaparkin vaatekaupat huomauttavat, että kesätapahtumien sääolosuhteet vaihtelevat usein laidasta laitaan, jolloin asut kannattaa suunnitella käytännöllisiksi ja mukautettaviksi.  

“Sääolosuhteet on hyvä huomioida muun muassa kerrospukeutumisella, sadeviitalla ja mukavilla kengillä”, New Yorkerilta kerrotaan. 

Lindex muistuttaa myös erilaisten asusteiden tärkeydestä, sillä niillä on helppo piristää festariasua. Samoilla linjoilla ollaan myös Carlingsilla, josta huomautetaan, että tärkeimmät asusteet ovatkin pitkähihainen, hattu, aurinkolasit ja vesipullo. 

Kuva: Mika Vallineva

Voiko festareille pukeutua väärin? 

Periaatteessa ei, mutta muutamaan virheeseen voi festaripukeutumisessakin sortua. New Yorkerin vinkki on käytännönläheinen: älä laita yllesi hiostavia vaatteita tai jalkaasi avokärkisiä kenkiä.  

“Festareiden temmellyksessä nämä ovat huono valinta kengiksi, sillä keikoilla ollessa varpaat jäävät muuten ihmismassan alle.” 

Hiostavia ja liian paksuja vaatteita vältellään myös Carlingsilla.  

“Kainalot ja selkä voi ja saa olla hiessä, mutta koko päivän kestävä hikishow alkaa jo syömään fiilistä.” 

Lindexillä suositaan Smart wardrobe -ajattelua, joka tarkoittaa sitä, ettei kannata ostaa yhden käyttökerran vaatteita tai asusteita.  

“Kannustammekin hankkimaan vaatteita, joita voit yhdistellä keskenään jo olemassa olevien vaatteidesi kanssa sesongista toiseen.” 

Ideaparkin liikkeet lähettävät sydämellisiä terveisiä Qstockin kävijöille. 

“Lindexiltä toivotamme festarikansalle hauskaa festariviikonloppua, ja muistakaa pitää huolta toisistanne!” 

“Mikäli asuvalinta on vielä vaiheessa, meiltä löytyy laaja valikoima festarilookkien hittituotteita sekä miehille että naisille, tervetuloa New Yorkerille! Nauttikaa festareista turvallisesti ja voimassa olevia ohjeistuksia noudattaen, jolloin saadaan juhlia monet muutkin festarit tulevaisuudessa!” 

“Pelkkää rakkautta kaikille Carlingsilta, rokatkaa täysiä ja nauttikaa kesästä!!!”

Anna Lakso 

Osallistu Oulun Ideaparkin festarikisaan ja voita Qstock VIP-liput!

VIP-lippuja arvotaan 2 kpl paketit Oulun Ideaparkin Facebookissa ja Instagramissa, joten osallistumalla molempiin tuplaat mahdollisuutesi.

Voittajat arvotaan tiistaina 20. heinäkuuta.