Kukkaseppeleet ovat Qstockin superhitti

Kukkaseppeleet ovat festareiden kesäisin asuste ja niitä voi nähdä monien päässä myös Qstockissa. OSAO ja Ammattiopisto Luovi tarjoavat jälleen tänä vuonna mahdollisuuden sitoa kukkaseppeleitä perjantaina ja lauantaina, niin kauan kuin tavaraa riittää.  

“Aiempien vuosien kokemuksesta voin kertoa, että rekallinen kukkia menee hetkessä”, naurahtaa Ammattiopisto Luovin markkinointipäällikkö Elina Koskela. 

Miten niitä seppeleitä oikein tehdään? 

Kukkaseppeleiden sitominen ei vaadi aiempaa kokemusta, sillä niiden tekemistä ohjaavat OSAO:n puutarha-alan opiskelijat opettajansa Pasi Kivilompolon johdolla. 

Mukaan tarvitsee vain ripauksen heittäytymistä, avoimuutta ja innostumista. 

“Sen kun rupeaa tekemään, luovuutta löytyy meistä jokaisesta”, toteaa Koskela. 

Koskela suosittelee seppeleen sidontaa kaikille iästä tai sukupuolesta riippumatta, sillä seppeleessä näkee oman kädenjäljen nopeasti ja siitä jää ihana festarimuisto.  

Pysyykö itse sidottu kukkaseppele sitten kasassa koko festariviikonlopun? Pysyy se, ja säilyvyyden voi maksimoida laittamalla sen yöksi kylmään. 

Ammattiopistot mukana Qstockissa jo vuodesta 2008

Tänä vuonna on kolmastoista kerta, kun OSAO ja Ammattiopisto Luovi ovat mukana Qstockissa. 

“Meillä on aikaisemmin ollut perinteisempiä näyttelyosastoja, mutta halusimme jotain toiminnallista tekemistä, jossa kävijät otetaan mukaan ja opiskelijat voivat näyttää ammatillista osaamistaan”, Koskela muistelee. 

Yhteistyö sujuu hyvin ja molemmat ovat saaneet positiivista näkyvyyttä ammatilliselle koulutukselle. 

“Festareilla voidaan rennossa tunnelmassa sitoa seppeleitä ja jututtaa samalla nuoria, huoltajia, yhteistyökumppaneita ja muista ammatillisesta koulutuksesta tai työelämäyhteistyöstä kiinnostuneita”, Koskela kertoo. 

“Aina ollut loistava sää, upea fiilis ja mahtava tunnelma ja se on jäänyt meillä kaikilla mieleen. Uskon, että lähdemme mukaan vastaisuudessakin.” 

Tervetuloa siis taiteilemaan upeita kukkaseppeleitä rennon kesäisessä festaritunnelmassa ja kuulemaan tietoa ammatillisesta koulutuksesta. 

Anna Lakso