Euroviisuihin matkaavan Blind Channelin kesä huipentuu Qstockiin

Blind Channel on ylpeä juuristaan. Vaikka neljä kuudesta jäsenestä asustaa nykyään Helsingissä, on bändille tärkeää korostaa olevansa Oulusta lähtöisin. Kuva: Riika Lantto

Uuden Musiikin Kilpailun voitto on tuonut oululaislähtöisen Blind Channelin nimen kaikkien suomalaisten huulille. Vuoden takaisen Violent Pop -albumin julkaisun aikoihin yhtyeellä oli suoratoistopalveluiden analytiikan mukaan eniten kuuntelijoita Yhdysvalloissa ja Saksassa, mutta nyt Suomi on kiilannut selväksi ykköseksi.

”Ei tarvitse myydä meitä suomalaisillekaan enää sillä verukkeella, että meitä striimataan Jenkeissä, vaan nyt asia myy itse itsensä. Dark Side -sinkusta on tulossa kultalevy hyvin pian”, laulaja Joel Hokka toteaa.

Räppiä, pop-elementtejä ja konemusiikkia raskaaseen rockiin yhdistelevä Blind Channel ei yritäkään kieltää sitä, että se osallistui UMK-kisaan nimenomaan medianäkyvyyden takia.

”Meidän musagenremme ja kielemme ei ole oikein valtamediaa miellyttänyt, mutta UMK oli se väylä, että pääsimme koko kansan eteen näyttämään, mistä tämä meidän juttumme on tehty”, Hokka sanoo.

Julkisuuden lisäksi yhtye yksinkertaisesti kaipasi mielekästä tekemistä, kun vuodelle 2020 ladatut suuret odotukset olivat kuihtuneet keikkojen peruuntumisten myötä.

”Ilman tätä koronapandemiaa me olisimme tehneet eri juttuja. Olisimme julkaisseet biisejä ja rundanneet”, toinen laulaja Niko Vilhelm myöntää.

”Olemme hullun huonoja istumaan paikoillaan ja odottelemaan. Kun kaikki peruttiin, me emme hyväksyneet sitä emmekä halunneet antaa periksi. Taisi olla kitaristimme Joonas Porko, joka huusi treenikämpän perältä, että ’UMK, nyt lähdetään muuten jätkät telkkariin’.”

Kilpaileminen sinänsä ei ole Blind Channelille uutta. Jo ihan uransa alkuaikoina se voitti sekä Wacken Metal Battlen Suomen-osakilpailun että YleX:n Stage haltuun -bändikisan.

”Työmoraalimme on ihan sama kuin silloin alussa. Olemme aina olleet tosi realistisia työmäärän suhteen. Jos haluamme, että meistä tulee rocktähtiä, tiedämme, miten paljon duunia se tulee vaatimaan”, Niko Vilhelm selvittää.

”Jos Oulusta Madetojan musiikkilukiosta lähdetään, on jonnekin Wembleylle matkaa. Ei meidän ole auttanut kuin lähteä painamaan.”

Vaikka neuvojia on matkan varrella riittänyt, Blind Channel on lähtenyt kaikkiin koitoksiinsa nimenomaan omaan tekemiseensä luottaen. Bändin jäseniä huvittaa, kuinka joidenkin mielestä heillä on aina ollut niin hyvä tuuri.

”Meillä on käynyt tuuri tasan yhdessä kohtaa, ja se oli kahdeksan vuotta sitten, kun satuimme kaikki samaan bändiin. Sen jälkeen kaikki on ollut puhdasta draivia”, Niko Vilhelm sanoo.

Ennen toukokuista Eurovision laulukilpailua Rotterdamissa Hollannissa Blind Channel aikoo hioa vielä show’taan ja panostaa siihen, että se saa kilpailusta kaiken mahdollisen hyödyn myöhempää aikaa silmällä pitäen.

”Meidän tavoitteemme on euroviisuja pitemmällä. Toivomme, että voisimme rundata ja menestyä Euroopassa, Jenkeissä ja koko maailmassa ilman tällaisia euroviisujen kaltaisia konsepteja. Haluamme tehdä hienon musiikkiuran”, Hokka tähdentää.

Euroviisujen ohella Blind Channel odottaa malttamattomana pääsevänsä taas keikkailemaan. Festivaaleista kirkkaimpana siintää nimenomaan Qstock, joka loppukesän tapahtumana on perinteisesti ollut eräänlainen kesän huipentuma.

”Olemme ensin vetäneet muilla festareilla koko kesän, ja sitten kaikki on loppunut kotikylään. Se on ollut meille tosi erityistä. Toivotaan, että sama toteutuu tänäkin kesänä”, Niko Vilhelm toteaa.

”Haluamme tuhannet ihmiset kanssamme huutamaan Dark Side -biisin ”hu”-juttua. Se biisi tehtiin ihan sitä varten, että siinä on tuollainen osa, joka on tarkoitettu yleisön kanssa esitettäväksi.”

Joel Hokka puolestaan muistaa hyvin Blind Channelin ensimmäisen keikan Qstockin Oulu-lavalla vuonna 2014. Hän ehti jo huolestua, kun puoli tuntia ennen h-hetkeä lavan edessä oli niin hiljaista. Lavalle astellessa yleisöä alkoi olla ihan mukavasti, ja keikan aikana väkeä lappasi niin paljon lisää, että ihmismeren toista päätä ei enää erottanut.

”Ilmassa oli suurta euforiaa. Juuri tällä hetkellä koen sitä samaa euforiaa. Tämä on vain mittasuhteissaan kertaa sata”, Hokka kertoo.

Blind Channel esiintyy Qstockissa perjantaina 30.7.2021.

Anssi Juntto