Metallirockin suurnimi Volbeat on Qstockin lauantain pääesiintyjä ensi heinäkuussa

Volbeat nousee lavalle Qstockissa lauantaina. KUVA: Volbeat

Metallirockin suurnimi tanskalainen Volbeat on Oulussa järjestettävän Qstock-festivaalin lauantain pääesiintyjä ensi kesänä.

Vuonna 2001 perustetun Volbeat yhdistää persoonallisella tavalla heavy metallia, rock’n’rollia ja rockabillyä. Yhtyeen seitsemäs studioalbumi Rewind, Replay, Rebound julkaistiin elokuussa.

– Volbeatin esiintyminen Qstockissa kuusi vuotta sitten on jäänyt mieleen ehkä jopa festivaalin historian näyttävimpänä ja parhaana keikkana. Koska bändi on kasvanut noista päivistä selvästi suurempaan mittaluokkaan, voin helposti luvata, että tästä tulee mahtava huipennus ensi kesän Qstockille, sanoo festivaalijohtaja Mikko Forstén tiedotteessa.

Festivaalin aiemmin julkistettuja esiintyjiä ovat The Darkness (UK), Amaranthe (SE), Jinjer (UA), SANNI, J. Karjalainen, Vesala, Ellinoora, Pyhimys, Nelli Matula, Kaija Koo, Atomirotta ja Chisu.

Qstockin kahden päivän liput ovat myynnissä Ticketmasterin myyntikanavilla. Päiväkohtaisten lippujen myynti alkaa 30. tammikuuta.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 24.–25. heinäkuuta. Qstock on ollut loppuunmyyty jo seitsemänä kesänä peräkkäin. Viime vuonna tapahtumassa kävi 40 000 vierasta, mikä on Qstockin kävijäennätys.

ANNA LEINONEN

Artikkeli on julkaistu Kaleva.fi:ssä 23.01.2020.