”Sopivan pieni ja helppo kantaa” – Kysyimme Qstock-kävijöiltä, mitä heillä on mukana ja millaisissa laukuissa

Aurinkorasva, vesipulloja, lompakko, vaihtovaatteet…  Festivaaleilla tulee aina vastaan sama dilemma: kaikenlaista varustusta pitäisi olla mukana, mutta ison ja raskaan repun raahaaminen on työlästä ja tanssiminenkin hankaloituu. Qstock-festivaalin perjantaissa näkyi erilaisia tapoja ratkaista tämä pulma. 

Yksi Qstock-festivaalin alkuillan hauskimmista laukuista on kenties Tiina Vaattovaaralla, jonka pikkureppu imitoi nallekarhua.

– Tämä laukku oli sellainen sopivan pieni ja helppo kantaa, mutta sinne kuitenkin mahtuu tavaraa. Täytyy ihan rehellisesti sanoa, että tämä on lapseltani pöllitty, Vaattovaara tunnustaa.

Mukana Vaattovaaran repussa on vesipullo, puhelin, vaihtovaatteita ja meikkejä. Lisäksi siellä on muovipussi istuinalustaksi ja pieni pyyhe uintia varten. Pieneenkin reppuun mahtuu siis paljon tavaraa.

– Minulla oli myös pussit sipsiä ja karkkia, mutta ne olivatkin vääränlaisissa paketeissa, joten jouduin antamaan ne portilla pois.

KUVA: Janne Körkkö

Vyölaukku on trendikäs ja kätevä

Qstock-alueella näkyy myös monta viime vuosien trendikkäintä laukkua, nimittäin vyölaukkua. Sellainen on esimerkiksi Kaisa Pyykkösellä. Pyykkönen luottaa vyölaukkuun siksi, että sieltä tavarat ovat helposti saatavilla.

– Otin tämän matkaan, jotta minun ei tarvitsisi kantaa olkalaukussa tavaraa, mutta päädyin kuitenkin nappaamaan mukaan myös kangaskassin. Nyt on sitten molemmat, Pyykkönen toteaa.

Vyölaukusta löytyvät kännykkä ja avaimet, Kangaskassissa taas on nenäliinoja ja vettä.

– Katsoin aamulla säätiedotuksesta, että näillä tavaroilla pitäisi pärjätä perjantain ajan, mutta pitää varmaankin katsoa lauantaina tilannetta uudelleen.

KUVA: Janne Körkkö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taakkaa voi myös jakaa

Jos ei itse jaksa kantaa kaikkea, tavaraa voi aina jakaa myös porukan kesken. Näin tekevät Jarno Vanhanen, Antti Isomursu, Saara Kukkohovi ja Laura Kukkohovi.

– Repussa on mukana kuusi pullollista kivennäisvettä. Nyt on ollut niin lämmintä, että sitä menee koko ajan. Veden lisäksi repussa on aurinkorasvaa ja vaihtopaita sitä varten, jos haluan vaikka uimaan jossakin vaiheessa, sanoo Vanhanen.

Muuta reppuun ei oikein mahdukaan, sillä Vanhanen kuljettaa kahden ihmisen vesiä mukanaan. Saara Kukkohovin virvokkeet ovat Vanhasen hallussa, sillä Kukkohovilla on vain pieni käsilaukku mukana.

– Toimin hänelle tällaisena ”kantajana” tänään.

Antti Isomursulla oli porukan askeettisin asustus, sillä hänellä ei ole minkäänlaista laukkua kantamuksena. Reppu on narikassa, ja muut tavarat mahtuvat taskuihin. Laura Kukkohovin laukussa on jonkin verran hänen tavaroitaan.

– Tänä vuonna on vähän hankalaa, kun narikat on siirretty kauemmas kuin ennen. Repusta ei saa niin nopeasti noudettua asioita.

KUVA: Jukka Leinonen

LAURA KANGAS

Artikkeli ilmestynyt Kaleva.fi:ssä 27.7.2019.