Ensin rakennetaan terassi, sitten kunnostetaan aita – ”Ihmiset pelkäävät kynnystä aloittaa, mutta innostuvat aivan mahdottomasti, kun aloittavat”

Oulun Ruskossa sijaitseva Puukeidas Oy palvelee sekä kuluttajia että alan ammattilaisia. Toimitusjohtaja Arto Alanko on erityisen ylpeä yrityksen lista- ja paneelivalikoimasta sekä asiantuntevasta ja osaavasta asiakaspalvelusta.

Oulun Ruskossa sijaitsevan Puukeidas Oy:n toimitusjohtaja Arto Alanko on sitä mieltä, että perinteisille puutavaraliikkeille on edelleen kysyntää. Tärkeintä ei ole enää suurimmat valikoimat tai jättimäiset tilat, vaan vuosien kokemus ja asiantunteva asiakaspalvelu.

Jos sinun pitäisi rakentaa terassi, mistä lähtisit ostamaan terassilautoja?

Yksi helppo, nopea ja asiantunteva vaihtoehto on Puukeidas Oy.

Moni oululainen ei ole koskaan kuullut Puukeitaasta, vaikka yritys on ollut olemassa jo lähes 30 vuotta. Puukeitaan toimitusjohtaja Arto Alanko kuvailee Puukeidasta inhimilliseksi ja ihmisläheiseksi, perinteiseksi puutavara- ja rakennustarvikeliikkeeksi.

Puukeidas sijaitsee Ruskossa. Ihan tässä autokatsastuskonttorin vieressä, Arto Alanko sanoo, jos häneltä kysytään tarkempaa sijaintia.

”Me olemme todella hyvällä paikalla. Tänne on helppo tulla eikä tarvitse keskustassa pyöriskellä.”

Puukeitaassa tuoksuu puu. Varastot ovat täynnä puutavaraa: listoja ja paneeleita, terassi-, aita-, laude- ja ulkoverhouslautoja.

”Myymme paljon myös pohjoissuomalaista puuta ja autamme omalta osaltamme pohjoissuomalaista teollisuutta”, Alanko sanoo.

”Mikäs sen parempi materiaali kuin puu. Puulla on hyvä noste kaikessa rakentamisessa. Se on kotimaista, uusiutuvaa, helposti työstettävää, kevyttä ja sen ulkonäkö on uniikki: kahta samanlaista kappaletta ei ole.”

Puukeidas palvelee yksilöllisesti

Puutavaran lisäksi Puukeitaasta saa rakennustarvikkeet sokkelista valmiiseen taloon asti, pois lukien sisustustarvikkeet, kuten kaakelit ja tapetit.

Huomionarvoista on varsinkin suuret lista- ja paneelivalikoimat. Listat ja paneelit tulevat Kalajoelta Cent-listat Oy:n lista- ja paneelitehtaalta, jonka omistuspohja on sama kuin Puukeitaassa.

”Meillä on ihan hyvät valikoimat, varmaankin Pohjois-Suomen parhaat. Ja aika pitkälle pitää Etelä-Suomeenkin mennä, että löytyy vastaavanlaiset valikoimat erilaisia listoja ja paneeleita”, Alanko sanoo.

Puukeidas käyttää paljon pohjoissuomalaista puuta. Puukeitaan lista- ja paneelivalikoimat ovat Pohjois-Suomen parhaimmistoa.

Tällä hetkellä Puukeitaassa työskentelee 10 henkilöä. Työntekijät ovat pitkäaikaisia alan ammattilaisia. Liikevaihto on noin 12 miljoonaa euroa vuositasolla.

Puukeitaalla on myös pienempiä yhteystyökumppaneita.

Kun asiakas tuo mallikappaleen esimerkiksi vanhan rintamamiestalon paneelista tai listasta, Puukeidas löytää asiakkaalle nopeasti tekijän, joka pystyy auttamaan erikoistuotteiden kanssa.

”Me haluamme palvella asiakkaita ja puuhastella puun kanssa, kun olemme opiskelleet puualaa ja kaikilla on pitkät kokemukset. Se on sellainen kotoinen materiaali meille”, Alanko sanoo.

Verkkokaupasta vauhtia rakentamiseen

Kuluttajien lisäksi Puukeitaan asiakasryhmää ovat rakennusliikkeet, jälleenmyyjät, talotehtaat ja muu puuta käyttävä teollisuus.

Suuri asiakasryhmä on myös oululaiset korjausrakentamiseen keskittyneet yritykset, jotka ovat jo tottuneet keräämään itsenäisesti tavarat mukaansa.

”Täältä on helppo hakea ja täältä selviää aina nopeasti pois. Aikaa ei mene tavaraa kerätessä, vaan se säästyy sinne rakennustyömaalle”, Alanko sanoo.

Alangon mielestä Puukeitaan suurimpia valttikortteja ovatkin juuri nopeus ja helppous. Noutopiha on helppokulkuinen, tilava ja asiakasystävällinen.

”Varsinkin rakentajalla alkaa tulla jo loppuvaiheessa kiire, kun syksy painaa päälle. Meillä ei tarvitse täällä tuntitolkulla keräillä, vaan täältä pääsee melko näppärästi puolessa tunnissa, varttitunnissa pois.”

Alanko toivoo, että myös Puukeitaan verkkokauppamahdollisuus tavoittaa asiakkaat tulevaisuudessa yhä paremmin.

Puukeitaan verkkokaupasta ostaessa tuotteet kerätään ostoskoriin ja maksetaan verkkokaupassa. Tilaukset kerätään valmiiksi ja ostetut tavarat saa hakea suoraan peräkärryn kyytiin noutopihalta.

”Kun asiakas tulee töiden jälkeen kiireisenä tänne, niin nippu on jo valmiina täällä ja se voidaan vain nostaa kärryn päälle. Eikä tarvitse edes kassalla käydä, kun se on jo maksettu.”

Puukeitaan noutopiha on tilava. Ostokset saa pakattua helposti isompaankin autoon.

Ammattitaitoista apua arvostetaan yhä enemmän

Alanko uskoo vakaasti, että perinteisille puutavaraliikkeille on edelleen kysyntää. Hän uskoo, että uudet sukupolvet tarvitsevat yhä enemmän apua ja ohjeistusta rakentamiseen ja remppaamiseen.

Tärkeintä eivät ole enää valtavat valikoimat ja suurimmat tilat, vaan kokemus ja asiakaspalvelu. Puukeitaasta saa aina apua, jos rakentaessa herää kysymyksiä.

Alanko on hyvillään siitä, että yleinen ilmapiiri rakentamiseen, remppaamiseen ja sisustamiseen on muuttunut koko ajan positiivisemmaksi.

Television vallanneiden sisustus- ja remontointiohjelmien vaikutus näkyy myös Puukeitaassa. Kun remppaohjelmassa näkyy erikoinen paneeli, ihmiset alkavat kysellä, löytyisikö sitä Puukeitaasta.

”Ihmiset ovat innostuneet tekemään pikkuisen erilaista. Kaikki haluavat, että oma talo ja oma sisustus olisi vähän erilainen kuin kaikilla muilla”, Alanko sanoo.

Alangon mielestä parasta palautetta asiakkailta on, kun he tulevat kauppaan uudestaan asioimaan.

Kun terassi on rakennettu, seuraavana tullaan etsimään aitamateriaaleja. Ja kun talo on valmis, muutaman vuoden päästä rakennetaan mökki.

”Ihmiset pelkäävät kynnystä aloittaa, mutta innostuvat aivan mahdottomasti, kun aloittavat. He ovat kohta niin taitavia seppiä, että vaihtavat vaikka talon kattomateriaalit, kun se rakentaminen on niin helppoa ja mukavaa”, Alanko sanoo.

”Kyllä sen itsekin huomaa, että työn ääressä viihtyy, kun näkee oman työnsä jäljen. Ja sitten kun vaimo vielä vähän kehuu, että oot sie niin taitava, niin loppuvuoden saa anteeksi monta siivousvuoroa.”

Tutustu Puukeitaan kotisivuihin ja verkkokauppaan osoitteessa https://www.puukeidas.fi/oulu/.