Näillä vinkeillä valitset itsellesi sopivat ulkokalusteet

Kesäkalusteiden valinnassa kannattaa ulkonäön lisäksi miettiä myös materiaalia ja sen vaatimaa huoltoa.

Päivät pitenee ja kesä lähestyy! Kohta kelpaa taas nauttia auringosta puutarhassa, terassilla ja parvekkeella.

Täydellinen päivä ulkona vaatii tietenkin myös täydelliset kesäkalusteet. Näillä vinkeillä valitset omiin tarpeisiisi sopivat kalusteet, ja säilytät ne oikein. Kun puutarhakalusteista pitää huolta, säilyvät ne käytössä vuosikymmeniä.

Kesäkalusteet parvekkeelle

Kesäkalusteet eivät ole ainoastaan omakotitaloasujille, myös parvekkeelle voi tehdä kesäkeitaan.

Pienille parvekkeille erilaiset bistroryhmät ovat oiva valinta. Valuraudasta valmistetut bistrokalusteet ovat usein erittäin koristeellisia, ja varmasti kestäviä. Ne sopivat erinomaisesti myös puutarhaan ja kesäkahvilaan.

Tarvittaessa valurautakalusteet voidaan huoltaa noin 4 – 5 vuoden välein harjaamalla ruostekohdat puhtaiksi, ja maalaamalla ne ruostesuojavärillä ja haluamasi värisellä maalilla.

Jos pari tuolia ja pieni pöytä tuntuu liian vaatimattomalta omalle parvekkeelle, polyrottinkinen moduulisohva, pieni sohvaryhmä tai mukava riipputuoli voivat olla oikea valinta.

Mihin teillä käytetään terassia?

On syytä miettiä, mitä kaikkea ulkokalusteiden tulisi mahdollistaa. Jos terassille halutaan löhöilypaikka jossa olisi kiva ottaa aurinkoa,  polyrottinkinen aurinkotuoli on tietenkin oikea valinta. Säädettävällä selkänojalla varustetusta aurinkotuolista saa myös kivan paikan lukea kirjaa.

Isommalle terassille, parvekkeelle ja pihalle aurinkosänky taas on ehdoton. Aurinkosänky on pyöreä, sänkymäinen, ja usein polyrottingista valmistettu löhöilypaikka. Aurinkosängyssä on tilaa useammallekin köllijälle, ja mukana tuleva aurinkovarjo voidaan tarvittaessa nostaa suojaksi.

Jos aurinkovarjoa ei jo löydy, kannattaa se myös hankkia. Aurinkovarjon alle on syytä hakeutua kuumimpina päivinä. Varjo suojaa auringolta, mutta myös pieneltä sateelta. Aurinkovarjo LED-valoilla tuo myös mahtavan tunnelman iltahämärillä.

Polyrottinkisohva on säänkestävä valinta

Polyrottinki on muovista valmistettu vaihtoehtomateriaali perinteiselle rottingille. Polyrottinkikalusteet säilyvät pihalla ympäri vuoden jopa suojaamattomana. Polyrottinkikalusteet ovat usein myös edullinen vaihtoehto, eikä laadusta ei tarvitse tinkiä.

Polyrottinkisohva on usein myös moduulisohva, joka muodostuu useasta eri sohvapalasta. Moduulisohva on helppo sijoittaa mihin tahansa, sillä palat voidaan asetella miten halutaan. Niistä voi rakentaa myös suuren, juuri omiin tarpeisiin sopivan sohvan, ilman kompromisseja.

Ulkosohvan tai sohvaryhmän voi tietenkin aina hankki myös kiinteänä kokonaisuutena, jos tarvetta uudelleen järjestelylle ei ole.

Grilliherkut on mukava nauttia pihalla

Kesällä on kiva kattaa pihalle. Ruokailuryhmän valinnassa tärkeintä on istuinten määrä ja pöydän koko. Materiaalikin kannattaa kuitenkin valita huolella. 

Suuremmille perheille ruokailuryhmä penkeillä voi olla joustavampi vaihtoehto kuin erillisillä puutarhatuoleilla tuleva ruokapöytä. Ruokailuryhmä penkkeineen voi olla myös valmistettu erittäin säänkestävästä polywoodista.

Useissa eri väreissä saatava polywood on kuin oikeaa puuta, syineen kaikkineen. Laadukas polywood on myös läpivärjättyä, jolloin naarmuja ei pöydän pinnasta huomaa. Kaatunut viinilasikaan ei haittaa, sillä nonwood ei ime nestettä sisäänsä, ja tahra on helppo pyyhkäistä pois.

Polywood kuitenkin eroaa puusta siten, että polywoodpintoja ei tarvitse huoltaa. Ne eivät vaadi vuosittaista öljyämistä tai maalaamista. Nonwood ei myöskään halkeile kuin puu, ja se voidaan puhdistaa vaikka puutarhaletkulla.

Yhdessä alumiinirungon kanssa polywoodista valmistetut ruokailuryhmät ja muut kesäkalusteet viettävät ilomielin aikaa pihalla vaikka ympäri vuoden.

Rohkeasti mittanauha käteen, ja unelmien puutarhaa rakentamaan!