Kohtuuhintaisten kotien puolestapuhuja tuli pohjoisen asuntomarkkinoille

Kuvassa toimitusjohtaja Ari Loukkola ja Pohjola Rakennuksen perustaja, konserninjohtaja Juha Metsälä. Taustalla Välivainion ostoskeskus, jonka tilalle nousee neljä uutta kerrostaloa.

Yksi Suomen nopeimmin kasvavista rakennusyhtiöistä, Pohjola Rakennus –konserni on laajentanut sen toiminta-aluetta ripeästi edellisvuosien aikana ja saapuu nyt Pohjois-Suomeen. Oulun toimisto perustettiin vuodenvaihteessa ja rakennustyöt Toppilansalmessa ruoteli-korttelissa käynnistyvät jo elokuussa.

Perustaja, konserninjohtaja Juha Metsälä sanoo, että Pohjola Rakennuksen toimintatapa on suoraviivainen: kun kaava valmistuu, myös rakentaminen alkaa viivyttelemättä.

”Päättäjät ja kaavoittajat tietävät, etteivät meidän hankkeemme jää esisopimusasteelle. Kun lähdemme hankkeeseen mukaan, se tietää rakentamisen alkamista mahdollisimman nopeasti.”

Metsälä on puhunut jo pitkään kohtuuhintaisen asumisen puolesta ja Pohjola Rakennus aikoo tuoda saman ajatustavan nyt pohjoiseen. Metsälä sanoo, että asumiskulujen painaminen alas vaatii tarkkaa suunnittelua, mutta erityisesti suurta rakentamisen määrää.

”Mitä enemmän asuntoja rakennetaan, sitä varmemmin hinnat pysyvät alhaalla.”

Oulun paikallisorganisaatiota johtavat Pohjois-Suomen rakennushankkeissa koulitut toimitusjohtaja Ari Loukkola, hankekehitysjohtaja Jari Alaiso ja tuotantojohtaja Matti Suutari.

”Tulemme pitämään kilpailun osaltamme tiukkana. Tämän vuoden aikana alkaa kolmen kerrostalon rakentaminen. Niihin tulee 150 asuntoa”, sanoo Loukkola.

Pohjoiseen rakennuskonsernin houkutteli erityisesti Oulun ja Rovaniemen jatkuvasti lisääntyvä tarve asuinrakentamiselle. Pohjola Rakennus pyrkii kehittämään yksittäisten tonttien lisäksi laajempia alueita, jolloin yhteistyön merkitys kaavoittajan kanssa tiivistyy.

Kaavoituksen päätyttyä Oulussa Välivainion purettavan ostoskeskuksen tilalle nousee yhteensä neljä kerrostaloa. Tämänhetkisen aikataulun mukaan rakentaminen voisi alkaa kesällä 2019. Hanke noudattaa tiiviisti Metsälän teesejä: Pohjola Rakennuksen talot nousevat ainoastaan ruokakaupan ja julkisen liikenteen välittömään läheisyyteen. Välivainiossa konsernia kiinnostaa erityisesti keskustan ja Linnanmaan kampusalueen yhdistävä Kemintien bulevardin hanke.

”Bulevardille on esitetty raitiovaunuja ja itse kannustan päättäjiä ehdottomasti tarttumaan siihen ratkaisuun. Meillä on kansainvälisiä sijoittajia mukana ja heille esimerkiksi Tampereelle rakennettava raitioliikenne on ollut kynnyskysymys sijoittamiseen.”

Välivainion kehittyminen kuvastaa Loukkolan mukaan yleisemmin asuinrakentamisen trendiä, jossa Pohjola Rakennus aikoo olla mukana.

”Omalta osaltamme haluamme rakentaa Ouluun nykyistä tiiviimpää kaupunkikuvaa, jossa asunnot löytyvät palveluiden läheltä. Tällöin kaupunki ei levittäydy liian laajalle alueelle”, Loukkola sanoo.

Samasta syystä konsernin kerrostaloista löytyy yksiöiden ja kaksioiden lisäksi myös perheasuntoja. Metsälä huomauttaa, että nyt perheitä perustavat nuoret aikuiset ovat toisen ja kolmannen polven kaupunkilaisia, jotka eivät havittele omakotitaloa kaupungin reuna-alueilta. Hän kuvailee, että käynnissä on lähiöiden uusi nousu. Pohjola Rakennuksen kerrostaloasunnoista noin puolet ostetaan omaksi kodiksi.

”Meillä on pitkältä ajalta hiljaista tietoa siitä minkälaiset asunnot ja pohjaratkaisut menevät parhaiten kaupaksi. Emme tee testilaboratorioita, vaan varmoja ja koeteltuja koteja, jotka kestävät ajan hammasta.”

Pohjola Rakennuksella on omaa henkilökuntaa noin 250 henkeä, mutta se työllistää jatkuvasti välillisesti 2500-3000 työntekijää. Rakennushankkeet työllistävät merkittävästi paikallisesti, sillä kohteet nousevat alueellisten yhteistyökumppaneiden voimin aina suunnittelusta myyntiin. Oulussa työtä kertyy nyt rakennettavissa kohteissa noin 300 hengelle.

”Haluamme rakentaa pitkäjänteistä kumppanuutta paikallisten yritysten kanssa. Yhteistyökumppaneita olemme löytäneet erittäin hyvin alkuvuoden aikana, mutta hankkeiden edistyessä työtä tulee lisää. Verkkosivuiltamme löytyy yhteydenottolomake, jolla pääse alkuun”, Loukkola kannustaa.

 
Tutustu rakennuskohteisiimme Oulun alueella >>

Lisätietoa Pohjola Rakennuksesta verkkosivuilla >>

 

 
 

Artikkeli on Pohjola Rakennuksen tuottamaa kaupallista sisältöä.