Oululainen Xpyro Oy kehitti palontorjunta-aine Bonsoguardin

Oululainen Xpyro Oy kehitti palontorjunta-aine Bonsoguardin, jolla voi vähentää 10-20% globaalia hiilidioksidipäästöä.

Maailma palaa ja korvaamaton luonto tuhoutuu

Maailmanlaajuisten metsä- ja maastopalojen määrä on valtava. Vuosittain palaa n 350 miljoonaa hehtaaria maastoa, joka vastaa Intian kokoista aluetta. Paloista syntyvät ilmasto-ongelmat ja taloudelliset menetykset ovat mittaamattomat. Paikoin korvaamaton osa luontoa tuhoutuu maan pintakerrosten ja kasvillisuuden palamisen, eroosion, vuoristoissa palojen jälkeisten sateiden aiheuttamien mutavyöryjen ja kuivuuden sekä pahimmillaan aavikoitumisen myötä, vrt Saharan syntyminen. Arktisten palojen jälkeen musta hiili kiihdyttää jäätiköiden ja lumen sulamista. Ääri-ilmasto-olosuhteet lisääntyvät ja voivat aiheuttaa ketjureaktion tavoin peruuttamattomia ilmastonmuutoksia.

Xpyron kehittämä palontorjunta-aine Bonsoguard

Xpyro auttaa ratkaisemaan globaalin palo-ongelman ekologisilla aineilla. Patentoitu (patentti haettu) ja myrkytön Bonsoguard levitetään nykypalokalustolla haluttuun kohtaan maastoa palokatkoksi (menekki 1-3 litraa neliömetrille). Palokatkon leveys määritetään palo-olosuhteiden mukaiseksi. Palokatko estää tulen etenemisen ja sillä voidaan ohjata voimakasta palorintamaa haluttuun suuntaan. Paloa ylläpitävän polttoaineen loppuessa tuli sammuu. Paloalueen rajaamisen jälkeen loppupalon ja palopesäkkeiden sammuttaminen on helpompaa. Erittäin edullisen Bonsoguardin avulla voidaan estää palojen aiheuttamat valtavat tuhot kustannustehokkaasti. Sateiden myötä vesiliukoinen aine imeytyy maaperään.

Globaali hiilidioksidipäästöjen leikkaustavoite 10-20%

Xpyron perustajaosakkaan Kimmo Saaren ja metsäpaloasiantuntija Mike Jurveliuksen arvioiden mukaan Bonsoguardin avulla voidaan leikata 10-20 % maailman hiilidioksidipäästöistä, joista jopa 5% aiheutuu Indonesian turvepaloista.

Metsä- ja maastopalojen koulutus, valistus ja ohjeistus

Xpyro jalkauttaa metsä- ja maastopaloalan koulutusta, valistusta ja ohjeistusta kaikkialle. Tiedolla valistamista on tehty Mike Jurveliuksen toimesta maailmanlaajuisesti
vuosikymmenien ajan ja sille on jatkuva tarve paloherkillä alueilla. Autamme ihmisiä metsänhoidollisin toimin hallitsemaan tulta ja toimimaan sen kanssa oikein kaikkialla. Silti maailmaa palaa, kuten on aina palanut.

Tule sinäkin mukaan, pelastetaan yhdessä maailmamme!

Xpyro Oy/ CEO Keijo Mäkelä
+358 40 747 1413
keijo.makela@xpyro.fi
www.xpyro.fi
Kiilakiventie 1, 90250 Oulu