Jokapäiväisen työelämän perustukset kuntoon – toimivat kalusteet säästävät rahaa ja parantavat työtehoa

Laadukas toimitilasuunnittelu ja järkevä kalustaminen voivat tuoda myös merkittävää säästöä yrityksen tilavuokraan. Kalusteiden hankintaa voi helpottaa valitsemalla maksutavaksi joustavan leasingvuokrauksen.

Oulun Yrityskaluston ammattilaiset huomioivat myös akustoinnin. Oikein valitut kalusteet rauhoittavat työympäristöä.

25-vuotista yritystaivalta tänä vuonna juhlivan Oulun Yrityskaluston suunnittelijat kutsutaan useimmiten paikalle silloin, kun kasvava yritys haluaa pitää nykyisestä tilasta kiinni tai muuttaa uusiin tiloihin. Suunnittelu on Mia Runtti-Mannisen mukaan tehokasta myös silloin, kun uudesta toimitilasta ei välttämättä ole edes tehty vuokrasopimusta.

”Silloin olemme kumppanina mukana tuomassa omaa osaamistamme valintaprosessiin. Siinä missä tilan valinta on yritykselle kertaluontoinen tilaisuus, me olemme nähneet satoja ja satoja toimitiloja. Näemme nopeasti niiden mahdollisuudet.”

Laadukas toimitilasuunnittelu ja järkevä kalustaminen voivat tuoda myös merkittävää säästöä yrityksen tilavuokraan. Oulun Yrityskalusto Oy:n toimitusjohtaja Runtti-Manninen ohjaa vertaamaan toimitiloja keskenään neliöhinnan sijaan sen perusteella paljonko tila maksaa per työntekijä. Kalustesuunnittelulla säästämistä helpottaa mahdollisuus kalusteiden leasingvuokraukseen.

”On kannattavaa kyseenalaistaa omaa laskelmaa tarvittavasta tilasta, sillä samaan tilaan voi ammattilaisen suunnittelemana mahtua jopa kaksinkertainenkin määrä työntekijöitä”, hän huomauttaa.

Oulun Yrityskaluston suunnittelijat Marika Orajärvi ja Sauli Oja kertovat, että suuri osa suunnittelutyöstä tehdään piirtämällä ja mittaamalla. Prosessi alkaa kuitenkin perehtymisellä yrityksen toimintaan, tilantarpeeseen ja itse toimitilaan. Esimerkiksi värimaailma ja akustiikka ovat tärkeitä lähtökohtia suunnittelulle.

Ammattilaiset neuvovat myös ergonomiassa. Ergonominen työtuoli valitaan käyttäjä, työpöytä ja työtehtävät huomioiden. Oulun Yrityskalusto on profiloitunut työtuolien erikoisliikkeeksi: Yksistään Royal-työtuolisarjassa on 17 eri varastomallia, jotka saa koeistumisen jälkeen heti mukaan. Royal-sarjan malleilla on viiden vuoden takuu. Työtuolimalleja löytyy kokeiluun yhteensä lähes 30 eri mallia.

”Autamme mielellämme valinnassa. Laajan valikoiman ansiosta oikea työtuoli löytyy jokaiseen tehtävään ja erilaisille käyttäjälle. Työergonomiaa saadaan kehitettyä henkilökohtaisesti tuotteilla, jotka on valittu jokaiselle työntekijälle yksilöllisesti”, Marika Orajärvi muistuttaa.

Leasingvuokraus helpottaa hankintaa ja taloushallintoa

Yleistyneessä toimitilakalusteiden leasingvuokrauksessa maksutapana on kertasuorituksen sijaan vuokraus esimerkiksi 4–5 vuoden ajalle. Sen jälkeen vaihtoehtoina on ajantasaisten kalusteiden päivittäminen uusiin tai kalusteiden lunastaminen yrityksen omistukseen pienellä jäännösarvolla.

”Kalustevuokrauksen edut ovat tuttuja yritysautojen puolelta. Leasingin ansiosta hankinnat eivät rasita yhdellä kertaa kassaa ja vuokrasumma arvonlisäveroineen on vähennettävissä kuukausittain kirjanpidossa”, Runtti-Manninen sanoo.

Leasingvuokraus helpottaa esimerkiksi monelle työyhteisölle tarpeellisen äänieristetyn puhelinkopin hankintaa.

Vuokraus myös mahdollistaa työtehoa ja viihtyvyyttä tukevien kalusteiden hankkimisen koko yritykselle samalla kertaa ilman että hankintoja tarvitsee jakaa pieniin osiin. Runtti-Manninen vertaa, että akustoitu ja äänieristetty puhelinkoppi maksaa noin 6000 euroa. Sen vuokrahinta neljän vuoden sopimuksella on 140 euroa kuussa, eli kymmenen hengen yrityksessä vain 14 euroa per työntekijä kuukaudessa.

”Äänieristetty puhelinkoppi antaa rauhaa tärkeille asioille ja se rauhoittaa myös avokonttorien ja monitoimitilojen äänimaailmaa”, Sauli Oja huomauttaa.

Ennen kaikkea leasingvuokraus mahdollistaa kalusteiden hahmottamisen työn tekemisen kannalta tärkeinä työkaluina huoltoautojen tai tuotantokoneiden tavoin – molemmat yleisesti vuokrattuja ennemmin kuin ostettuja. Myös mittatilaustuotteet ovat vuokrattavissa. Tuotteet voidaan räätälöidä Oulun Yrityskalustossa juuri sopivaan kokoon. Esimerkiksi sohvaryhmän saa tilattua sentin tarkkuudella.

OULUN YRITYSKALUSTO OY