Maksatko lainastasi liikaa? Lue vinkit lainojen yhdistelyyn ja voit säästää satoja euroja joka kuukausi

Uusi korkokattolaki on astunut voimaan Suomessa, joten nyt kannattaa kilpailuttaa lainoille edullisempi korko. Lue tästä, miten voit alentaa lainakustannuksiasi.

Lakimuutos lainojen korkoihin – Yhdistä lainasi nyt edullisemmalla korolla

Korkokattolaki muuttui 1.9.2019 ja toi markkinoille 20 % korkokaton. Tämä tarkoittaa sitä, ettei minkään Suomessa myönnettävän uuden kulutusluoton nimelliskorko voi olla yli 20 %. Korkokatto auttaa entisestään lainojen yhdistämisessä, sillä uusien yhdistelylainojen korot ovat nyt alhaisempia kuin koskaan. Jos lainasi on myönnetty ennen 1.9.2019, kannattaa ne nyt uudelleenrahoittaa edullisemmalla korolla, sillä vanhat lainat eivät muutu automaattisesti uuden lain mukaiseksi.

Voit uudelleenrahoittaa yhden tai useamman vanhan luoton kerralla. Lainojen yhdistely yhdeksi säästää lainan kuluissa ja koroissa, sillä maksat vain yhtä kuukausimaksua sekä vain yhden lainan korkoa ja tilinhoitokuluja. Koska yhdistelylaina yhdistää kaikki aikaisemmat velkasi, on sen korko tyypillisesti vanhoja, pieniä lainojasi edullisempi. Tämän ansiosta voit säästää lainanlyhennyksissä helposti useita satoja euroja kuukaudessa ja saat helpotusta arkeen.

Edullinen lainojen yhdistäminen – Näin se onnistuu

Onko sinulle kertynyt useita korkeakorkoisia kulutusluottoja, luottokorttivelkaa tai muita lainoja, joita lyhennät joka kuukausi? Tällöin kannattaa harkita lainojen yhdistämistä yhdistelylainan avulla, jolloin sinun tarvitsee maksaa takaisin vain yhtä lainaa useamman luoton sijasta.

Yhdistelylainassa pankki tai luotonantaja laatii juuri sinulle sopivan, henkilökohtaisen lainatarjouksen ja yleensä kuittaa vanhat velkasi pois. Voit ottaa yhdistelylainaan aikaisempaa pidemmän tai lyhyemmän maksuajan, ja näin säätää kuukausierästä juuri omaan talouteesi sopivan. Lainojen yhdistäminen on kivuton tapa päästä irti aikaisemmista veloista yhden, edullisemman lainan avulla.

Lainojen yhdistämiseen apua saat Omalaina.fi:n kautta. Omalaina.fi kilpailuttaa puolestasi turvallisesti ja vaivattomasti jopa 30 pankkia ja luotonantajaa aina 60 000 euroon asti. Autamme sinua löytämään mahdollisimman matalakorkoisen yhdistelylainan ja pääsemään irti vanhoista, korkeakorkoisista veloista.

Yhdistelylaina pankista? – Lainojen yhdistäminen tuo säästöjä

Lainojen yhdistäminen pankin tai luotonantajan avulla on helppo keino päästä eroon vanhoista, korkeakoisista lainoista. Yhdistelylainan avulla kuittaat pois kaikki vanhat lainat, ja maksat jatkossa vain yhtä, matalakorkoisempaa lainaa. Yhdistelylainan korko on tyypillisesti muita kulutusluottojen korkoja alhaisempi, ja uuden korkokaton ansiosta edullisempaa kuin koskaan.

Lainojen yhdistäminen kannattaa

  1. Uusi korkokatto laski yhdistelylainojen korkoja. Yhdistä vanhat lainasi yhteen nyt uuden korkokaton alle. Lakimuutos koroissa takaa sen, että uusi korko pysyy maltillisena.
  2. Maksa vai yhden lainan tilinhoitomaksut. Yhdistämällä lainat et maksa enää kuin yhden lainan kuluja. Tämä tarkoittaa vain yhtä avaus-, tilinhoito-, ja kuukausimaksua.
  3. Voit uudelleenrahoittaa myös yksittäisen lainan. Korkeakorkoisen yksittäisen lainan kilpailuttaminen kannattaa myös, sillä näin saat lainan kuukausimaksun laskemaan. Voit milloin tahansa kilpailuttaa lainallesi uudet lainaehdot Omalaina.fi:n avulla, jopa 30 eri pankin ja luotonantajan joukosta.
  4. Pidennä tai lyhennä laina-aikaasi. Uudelleenrahoittamalla tai yhdistämällä lainat voit vaikuttaa uuden lainan laina-aikaan. Voit pidentää tai lyhentää aikaisempien lainojen laina-aikaa itsellesi sopivaan aikatauluun.
  5. Luota hyviin kokemuksiin asiakkailtamme. Olemme auttaneet jo satoja tuhansia suomalaisia kilpailuttamaan heidän lainansa ja säästämään arjen kuluissa.

Lainaa ilman luottotietoja? – Takaus lainojen yhdistämiseen

Lainojen yhdistäminen ilman luottotietoja on hankalaa, eivätkä pankit yleensä myönnä lainaa hakijalle, jolla on maksuhäiriömerkintöjä ja luottotiedot ovat menneet. Pankit ja rahoituslaitokset tarkistavat hakijan luottotiedot ennen lainatarjouksen antamista varmistaakseen hakijan maksukyvyn. Jos olet saanut luottohäiriömerkinnän, mutta tarvitset silti yhdistelylainaa, voit saada lainojen yhdistämiseen takauksen Takuusäätiön kautta. Takuusäätiön takaus sopii niille, joiden velkaongelma voidaan ratkaista yhdistämällä useat eri velat yhdeksi lainaksi.

Kilpailuta yhdistelylainalle edullinen korko

Uuden korkokattolain myötä pankkien ja rahoituslaitoisten välinen kilpailu vain kiristyy, jonka vuoksi on entistäkin tärkeämpää kilpailuttaa laina. Suomen lainamarkkinoilla on useita kymmeniä lainanantajia, jonka vuoksi jokaisen luottolaitoksen kilpailuttaminen käsin on työlästä ja hankalaa. Siksi lainat kannattaa kilpailuttaa ilmaisen ja turvallisen Omalaina.fi:n avulla.

Etenkin yhdistelylainassa kilpailuttamisen merkitys korostuu, sillä lainojen yhdistelyn tarkoitus on hakea säästöä lainakustannuksiin. Yhdistelylainan kilpailuttaminen on helppoa: Laske yhteen kaikki pienet velat ja luotot, joita sinulla on vielä maksamatta, ja syötä kokonaissumma Omalaina.fi:n etusivulta löytyvään lainalaskuriin. Laina-aikaa muuttamalla voit valita juuri sinulle sopivan kuukausierän. Kun olet täyttänyt hakemuksen, kilpailutamme lainasi jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken, ja saat tarjoukset kätevästi koottuna yhdelle sivulle. Voit tutkia tarjouksia rauhassa ja valita tarjouksista juuri sinulle sopivimman yhdistelylainan.

Kilpailuta lainasi ja säästä jopa satoja euroja kuukaudessa Omalaina.fi:n avulla »