Yritykset lahjoittivat pinnaheijastimia Pohjois-Suomen koululaisille

Pyörän pinnaheijastimilla LähiTapiola ja Osuuskauppa Arina haluavat turvata pienten koululaisten pyörämatkoja. Heijastimilla muistutetaan autoilijoita ja muita tiellä liikkujia koululaisten huomioinnista liikenteessä. Pimeään vuodenaikaan pinnaheijastimet lisäävät pyörän näkyvyyttä pyöränlampun ja muiden heijastinten tukena.

”Pinnaheijastinlahjoitus on osuustoimintayritysten konkreettinen teko pyöräilevien koululaisten turvallisuuden lisäämiseksi ja osa vastuullista yritystoimintaamme”, kiteyttää Osuuskauppa Arinan vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen.

”Lasten turvallisuus on meille tärkeä asia. Suuri osa meidän oppilaista tulee kouluun pyörällä. Lahjoituksen ansiosta meidän 3.-luokan oppilaat näkyvät jatkossa liikenteessä paremmin”, Pudasjärven Hirsikampuksen apulaisrehtori Simo Silander kiittää.

”Liikenteessä suojaamattomilla ajoneuvoilla kuten polkupyörillä ajavat ovat aina suuremmassa loukkaantumisriskissä, koska kuljettajan ympärillä ei ole suojaavaa koria. Meidän kaikkien tielläliikkujien on siis hyvä muistaa liikenteen monimuotoisuus ja vaalia turvavälejä sekä maantiellä että kaupungissa”, jatkaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.