Oulun seudun yritykset pääsevät nyt ääneen – tule mukaan vaikuttamaan alueesi kehittymiseen

Ritaharju-Linnanmaan alue houkuttelee koko ajan enemmän niin yrityksiä kuin asukkaita. Oulujoen pohjoispuolen suosio näkyy myös tonttipuolella.

Oulun kaupungin geodeetti Kaija Puhakan mukaan erityisesti kaupan puolelta on tullut viime aikoina paljon tonttikyselyitä. Muun muassa Ideaparkin ja uuden Motonetin lähelle olisi monia tulijoita.

Mutta mitä mahdollisuuksia Ritaharjun alueella on tarjota yrityksille? Entä miten Linnanmaata ja Kaijonharjua kehitetään lähivuosina?

Näitä kysymyksiä pohdittiin kesäkuun alussa yritysillassa, jossa kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut sekä BusinessOulu esittelivät alueen ajankohtaisia asioita.

Kaija Puhakka puhui webinaarissa alueen tonttitilanteesta. BusinessOulun palvelupäällikkö Mari Rautiainen puolestaan kertoi vinkkejä, miten yritykset voivat löytää työntekijöitä.

Mukana keskustelemassa oli useita alueella toimivien yritysten edustajia, kuten Keskosta ja YIT-konsernista. Vuoropuhelua käytiin toimitilatarpeista, palveluista ja uudistuksista.

Yritysiltojen tavoitteena on selvittää, millaisia toiveita ja suunnitelmia alueen yrittäjillä on mielessä.

Juhannusviikolla ääneen pääsevät haukiputaalaiset yritykset

Seuraavaksi,  23. kesäkuuta ääneen pääsevät haukiputaalaiset yritykset.

”Haluamme kuulla alueen yrittäjiä ja pitää heihin tiiviisti yhteyttä. Tapahtumia on kalenteroitu vuoden loppuun. Kyseinen yrittäjäalue voi vaikuttaa oman tilaisuutensa sisältöön, kuten Haukiputaalla on tehty”, Puhakka kertoo.

Haukiputaan keskustan houkuttelevuutta pohditaan esimerkiksi asumiseen tarkoitetun kaavoituksen ja rakentamisen perusteella. Esille puheenvuoroissa nousee myös yrittäjien mahdollinen yhteistyö toimitilojen markkinointiin liittyen.

Tapahtuma järjestetään poikkeuksellisesti aamiaistilaisuutena lounas-kahvila Nyymannissa, 23. kesäkuuta kello 8–10. Jos kokoontumisrajoitukset kiristyvät, tilaisuus muutetaan webinaariksi.

Tapahtumaan pääsee ilmoittautumaan osoitteessa https://www.businessoulu.com/fi/tapahtumat/oulun-yritysillat.html

Ilmoittautumisen yhteydessä voi kirjoittaa ennakkokysymyksiä tai aiheita kaupungin edustajille.

Tulevat yritysillat vuonna 2021

  • Haukipudas 23.6.
  • Ylikiiminki-Kiiminki 25.8.
  • Oritkari-Limingantulli 22.9.
  • Kaakkuri-Oulunsalo 20.10.
  • Keskusta ja Raksila 17.11.