Oulun kaupungin matkailuneuvonnassa ennätysvilkas kesäsesonki

Lähes puolella kasvanut kävijöiden määrä on osaltaan seurausta entistä keskeisemmästä sijainnista.

Oulun kaupungin matkailuneuvonnan kävijämäärä kasvoi touko-elokuussa yhteensä 46 prosenttia. Päiväkävijämääriä rikottiin vielä syyskuussa, kun saksalaisia asiakkaita kuljettanut risteilijä vieraili Oulussa. Kaiken kaikkiaan matkailukesä oli erittäin vilkas. Kasvua on osaltaan siivittänyt matkailuneuvonnan keskeinen sijainti kävelykadun varrella ja torin läheisyydessä. Kansainvälisistä kävijöiden kansallisuuksista nousivat esiin etenkin saksalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset ja hollantilaiset.

Kesän aikana myös matkailuneuvonnan Oulushopin matkamuistovalikoima laajentui. Joulukuussa 2017 avatussa julkisessa haussa matkailuneuvontaan haettiin komissiomyyntiin matkamuistoja viidestä oululaista paikallisidentiteettiä ilmentävästä teemasta: tiernapojat, terva, pohjoisuus ja arktisuus, ICT-ala ja korkea teknologia sekä pyöräily.

Mukana laajentuneessa matkamuistovalikoimassa on paikallisilta käsityöläisiltä ja tavarantoimittajilta mm. kierrätysmateriaalista valmistettuja koruja, Oulu-postikortteja ja -julisteita, käsintehtyä keramiikkaa ja tervantuoksuista saippuaa. Lisäksi valikoimaan kuuluu Oulu-aiheisia kirjoja ja sisustustuotteita. Matkamuistoista suosituin tuote on ollut Terwa Oulu -saippua, johon on käytetty Turkansaaressa valmistettua tervaa.

Lisätietoja:

Anna Meriruoho
matkailupalvelupäällikkö
BusinessOulu
puh. 050 340 7270
anna.meriruoho@businessoulu.com