Korona on Oulussa kiihtymisvaiheen kynnyksellä – kahden viikon maskisuositus julkisiin sisätiloihin

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana yhteensä 99 uutta koronatartuntaa, joista suurin osa Oulussa. Tartuntojen alkuperä pystytään kuitenkin edelleen pääosin selvittämään. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on 24,1.

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla, mutta Oulun osalta ollaan siirrytty kiihtymisvaiheen kynnykselle. Oulun tilanne poikkeaa muista Pohjois-Pohjanmaan kunnista, mistä johtuen alueellinen koordinaatioryhmä antaa uusia määräaikaisia, kaksi viikkoa voimassa olevia suosituksia Oulun kaupungin alueelle. Muiden kuntien alueille ei esitetä uusia suosituksia. Aiemmat suositukset ovat edelleen voimassa.

Uudet suositukset Oulun kaupungin alueelle ajankohdalle 29.10-12.11.2020

  • Suu-nenäsuojainten käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus ei koske yläkouluja eikä toisen asteen oppilaitoksia.
  • Suositellaan, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Ei koske yleisö- tai urheilutilaisuuksia.
  • Ryhmämuotoiseen harrastamiseen annetaan tarkennettuja turvallisuusohjeita
  • Suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).