Oulu-apu hiljenee heinäkuun lopussa – palvelu voidaan käynnistää nopeasti uudelleen

<![CDATA[

Oulu-apua on tehty yhteistyössä kaupungin, seurakuntayhtymän, asukastupien, järjestöjen ja yritysten kanssa. Koko verkoston yhteistyöllä on soitettu yli 23 000 ikääntyneelle, vastattu yli 600 yleisen neuvontanumeron puheluun ja annettu asiointiapua ainakin 1800 asiointiapukeikan verran. Oulu-apu on tarjonnut ohjauksen, neuvonnan ja keskusteluavun lisäksi ruoka-apua tarvitseville sekä asiointiapua riskiryhmille ja karanteenissa oleville, eli apua ovat saaneet kaikenikäiset avuntarvitsijat, ikäihmisten lisäksi.

”Oulu-apua varten teimme täysin uudenlaista, laajamittaista yhteistyötä Oulun seurakuntien, asukastupien, useiden järjestöjen ja yritysten kanssa. Haluamme kaupungin puolesta kiittää kaikkia mukana olleita tahoja mukaan lähtemisestä”, kiittelee Oulun kaupungin yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka.

Osana Oulu-apua on ollut ikäihmisten kauppakassipalvelu Osuuskauppa Arinan kanssa. Myös tämä palvelu päättyy heinäkuun lopulle. Ikäihmisten kauppakassi -palvelun tilauksia otetaan vastaan vielä keskiviikkoon 29. heinäkuuta asti ja viimeiset tilaukset toimitetaan asiakkaille torstaina 30. heinäkuuta. Samalla myös palvelun nettisivut sulkeutuvat.

”Mikäli koronapandemian toinen aalto tulee Oulun alueelle ja tarve vaatii, pystymme käynnistämään palvelun uudelleen nopealla aikataululla, Laukka lisää.

]]>