Koronaan liitetty kuolemantapaus ilmeni Jaarankartanon palvelukeskuksessa Kiimingissä

Maanantaina 16.11. Oulussa tapahtunut koronaan liittyvä kuolemantapaus ilmeni Jaarankartanon tehostetun palveluasumisen yksikössä Kiimingissä. Jaarankartanossa asuu ikäihmisiä, jotka eivät enää tule toimeen kotihoidon palvelujen turvin omissa kodeissaan.

Jaarankartanon yksikössä todettiin työntekijöiden ja asukkaiden joukkoaltistuminen, jonka seurauksena kolmella asukkaalla on todettu koronatartunta ja yksi heistä on menehtynyt. Joukkoaltistumisen syynä oli työntekijän oireeton tartunta ja kaikki koronatartunnan saaneet ovat saman osaston asukkaita.

Asukkaat ja työntekijät testattiin heti työntekijän tartunnan tultua ilmi, ja uusintatestauksia on tehty ja tehdään lievilläkin oireilla.

Myös kolmella työntekijällä on todettu koronatartunta. Tällä hetkellä sairastuneiden lisäksi yhdeksän työntekijää on karanteenissa altistumisen vuoksi.

Vierailut Jaarankartanoon on rajoitettu toistaiseksi

Tartunnan tultua ilmi Jaarankartanossa on toimittu kaupungin tartuntatautilääkärin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikön antamien ohjeiden mukaan. Asukkaiden liikkuminen yksikössä on rajattu omaan osastoon, yhteisiä tiloja käytetään rajoitetusti eikä yhteisruokailuja järjestetä. Työntekijät työskentelevät kaikkien asukkaiden kanssa täydessä suojavarustuksessa ja työntekijöiden työskentely on pyritty rajaamaan vain omissa yksiköissä tapahtuvaksi.

Palvelutalon asiakkaiden omaisia on pidetty ajan tasalla tilanteesta. Omaiset ovat suhtautuneet rauhallisesti ja ymmärtävästi tilanteeseen ja tarvittaviin toimenpiteisiin. Vierailut Jaarankartanoon on rajoitettu toistaiseksi.