Kädet multaan – kesällä viljellään ympäri kaupunkia

Edellisvuoden palstaviljelijöiden palstavuokraus on alkanut kuluvalla viikolla, ja jatkuu aina maanantaihin 3. toukokuuta kello 8:00 asti. Tuon jälkeen vuokraamatta jääneet palstat ovat tarjolla kaikille. Palstan vuokraus maksaa 21,19 euroa.

Palstaviljelykausi käynnistyy, kun routa on sulanut ja palstat muokattu. Monivuotisia palstoja ei muokata. Viljelykausi palstoilla päättyy 30. syyskuuta.

Viljelypalsta on kooltaan noin 100 neliömetriä. Alueita, joissa palstat sijaitsevat on Oulussa kymmenen. Kaikkiaan niitä on tarjolla noin 760 kesällä 2021. Suosituimmat palstaviljelyalueet ovat Hietasaaressa ja Saarelansaaressa.

Viljelylaatikoiden ja -palstojen varaus käynnissä

Viljelystä vastikään innostuneen on ehkä turvallisempi aloittaa viljelylaatikolla. Näidenkin varaus on jo käynnissä ja kestää toukokuun 24. päivään asti. Viljelylaatikon vuokrahinta on 10 euroa.

Kaupunkiviljelyalueita ovat Hollipuisto, Salmelanpuisto, Veturiaukio ja Reelinkiaukio. Viljelykausi alkaa 31. toukokuuta ja päättyy 3. lokakuuta.

Kolmantena vaihtoehtona kaupunki on avannut haun viidelle palstalle Hietasaaren siirtolapuutarhan alueella. Nämä on tarkoitettu rakentajaryhmille. Haku on auki toukokuun 31. päivään.

Osaksi asuntomessuja

Palstoja voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee esittää suunnitteluun ja rakentamiseen työryhmä. Hakemuksessa työryhmän on esitettävä lyhyt kuvaus mökin ja puutarhan muodostavasta kokonaisuudesta.

Päätöksenteossa huomioidaan kokonaisuuden soveltuvuus ympäristöön, arkkitehtuuri, omaperäisyys ja pölyttäjien huomioiminen puutarhan lajivalinnassa. Näiden viiden palstan olisi tarkoitus toimia Oulun vuoden 2025 asuntomessujen oheiskohteena. Tarkemmat hakuohjeet on nähtävillä kaupungin nettisivuilta.

Lisätietoa kaupunkiviljelystä, sekä viljelypalstan ja/tai -laatikon vuokrauksesta tästä linkistä.