Jo kymmenes vuosi Sarjakuvafestivaalia Oulussa – seuraava marraskuussa

Oulun Sarjakuvafestivaali alkaa 18. marraskuuta kello 17-19 Oulunsalon kirjastosta, jolloin palkitaan myös Strippisarjakuvan MM-kilpailun 2021 voittajat. Tilaisuus on tämän vuoden tapahtuman harvoja livestriimattuja osioita.

Tapahtuman pääpaikkana toimii Oulun kaupunginkirjaston pääkirjasto ja siellä sijaitseva sarjakuvakirjasto Sarjasto. Perjantaina 19. marraskuuta Pakkalan salissa käsitellään pohjoisen Suomen sarjakuvan historian kiemuroita, uppoudutaan sarjakuvataiteen parissa toimivan yrittäjän arkeen ja järjestetään Sarjakuvapitchaus.

Lauantaina 20. marraskuuta kello 11-18.30 pääkirjaston valloittava tapahtumakokonaisuus on kaikille sarjakuvan ystäville ehdoton käyntikohde. Monipuolisen lavaohjelman lisäksi paikalla on myös perinteinen Sarjakuvakeidas, jossa taiteilijat ja kustantajat myyvät tuotteitaan kirjaston ensimmäisessä kerroksessa.

Tämän vuoden tapahtumassa vieraina nähdään sekä monille tuttuja kasvoja että nuoria vielä tuntemattomampia tekijöitä. Vieraina festivaalilla ovat muun muassa Kari Korhonen, Peter Snejbejerg (Tanska), Jiipu Uusitalo, Pasi Heikura, Ville Ranta ja Riitta Uusitalo.

Oulun Sarjakuvafestivaalit 18.-21.11.2021. Kaikissa järjestelyissä huomioidaan terveysturvallisuuteen liittyvät näkökulmat.

Lisätietoja tästä linkistä