Moottoripyöräkausi starttaa kevätnäyttelystä

MY17 Lit Book Imagery

Kevät on odottamisen aikaa moottoripyörä-, mopo- ja skootterikuskeille. Yksi varma alkavan pyöräkauden merkki on Motormanin perinteinen kevätnäyttely, joka järjestetään tänä vuonna 7.–9. huhtikuuta.

Kesäkaudelle on luvassa paljon uusia tuulia niin valikoimien kuin ajotapahtumienkin suhteen. Yksi tärkeimmistä suuntauksista on uusien ihmisten tutustuttaminen kaksipyöräisten maailmaan.

– Nyt satsataan nuoriin ja tarkoituksena on löytää uusia motoristeja. Uusien harrastajien löytäminen on koko alan yhteinen tavoite, linjaa Motormanin toimitusjohtaja Kari Tiainen.

Uusia motoristeja ajatellen oululaisliike avaa uuden, Mopomaailma-työnimeä kantavan osaston avajaisnäyttelyn yhteydessä. Mopoihin ja skoottereihin keskittyvästä osastosta löytyy uusia merkkejä ja malleja, joita valikoimassa ei ole aiemmin nähty.

Lisäksi kevätnäyttelyssä on tarjolla laaja kattaus uusimpia moottoripyörämalleja. Sään salliessa ohjelmaan kuuluu myös mahdollisuus menopelien koeajamiseen.

Maailmanmestari suosittelee katuenduroa

159236_KTM 1290 SUPER ADVENTURE S MY 2017

Halukkaita koeajajia odotetaan saapuvan varsinkin adventure-pyörien eli isojen katuendurojen kohdalla, joiden suosio on lisääntynyt kovasti viime aikoina.

– Meillä on tarjolla todella hyvä kattaus katuenduroja. Mallistossamme on uusi Hondan Africa Twin ja esimerkiksi KTM on merkki, johon panostamme vahvasti, enduron seitsenkertainen maailmanmestari Tiainen sanoo.

Monet entiset enduron harrastajat ovatkin löytäneet hieman rauhallisemmat katuendurot, joilla myös hiekkateillä ajaminen onnistuu luontevasti.

– Myös pitkään katupyöriä ajaneet kuskit, jotka haluavat löytää jotain uutta harrastukseen, ovat usein kiinnostuneet katuenduroista, Tiainen valaisee.

Pohjois-Suomessa riittää ajettavaa

Olennainen osa harrastusta ovat otolliset ajo-olosuhteet. Pohjois-Suomi on Tiaisen mukaan loistavaa maaperää katuendurolla ajamiseen.

– Hiekkateitä löytyy vaikka kuinka ja niillehän ei tavallisilla matka- tai katupyörillä tule mentyä. Se on kaikkea muuta kuin hauskaa, kun joutuu pelkäämään milloin keula lähtee alta. Katuendurolla tuntuma on aivan toinen.

Useat vaihtoivat matkapyöränsä katuenduroon jo viime kesänä. Samaan aikaan lanseerattiin myös Motormanin kaikille avoimet Adventure run -ajot. Erilaisia yhteisajoja järjestetään myös tulevana kesänä.

– Ne ovat loistavia tilaisuuksia varsinkin kokemattomille kuskeille. Tielle lähteminen on porukassa aivan erilaista kuin yksin. Olen itsekin mukana opastamassa ja antamassa neuvoja, Tiainen sanoo.

Näyttely avaa kauden

Motormanin kevätnäyttely on ollut merkittävä tapahtuma jo yli vuosikymmenen ajan. Edellä mainittujen ajopelien lisäksi esillä on myös custom-moottoripyörien mallisto, josta löytyvät muun muassa legendaariset Harley Davidson -moottoripyörät.

Kävijöitä kaksipäiväiseen näyttelyyn on kertynyt viime vuosien aikana noin 2 500. Toimitusjohtajan mukaan on hyvin mahdollista, että tänä keväänä määrä kasvaa entisestään.

– Pyrimme aina kehittymään sekä keksimään uutta katsottavaa ihmisille. Suomessa alalla on näkynyt merkkejä piristymisestä pitkän matalalentoisen kauden jälkeen.

Valoisia merkkejä nähtiin myös helmikuussa, kun maan hallitus päätti perua suunnitellut moottoripyörä- ja veneverot. Motoristeille kyseessä oli tärkeä uutinen.

– Nyt kaupan voidaan odottaa piristyvän, ja niin se on jo tehnytkin, Tiainen sanoo.
 
 
Motormanin kevätkauden avajaiset järjestetään 7. –9. huhtikuuta Oulun Limingantullissa osoitteessa Jääsalontie 18. Tervetuloa!


Lähes 30 vuotta Oulussa toiminut Motorman Oy on moottoripyörien, moottorikelkkojen, veneiden, mopojen sekä mönkijöiden ja niiden varusteiden sekä varaosien erikoisliike.

Täydellinen varaosa- ja huoltopalvelu, laaja merkkivalikoima sekä asiantuntevat myyjät tekevät Motormanista erinomaisen valinnan niin aloittelevalle harrastajalle kuin kokeneelle konkarillekin.

www.motorman.fi >

Sijainti kartalla >

Motormanlogo
 
Artikkeli on Motormanin tuottamaa kaupallista sisältöä.