Kulutusluoton plussat ja miinukset

Tuliko yllättävä rahantarve – kodinkone meni rikki, sairaus iski tai matkakassa kaipaa pienen summan lisää? Kulutusluotto on usein hyvä tapa saada taloudellista tukea nopeasti ja helposti. Pikalainoissa on sekä hyviä että ei-niin-hyviä puolia, jotka kannattaa ottaa huomioon kulutusluottoa hakiessa.

Plussaa

1. Joustavuus
Kulutusluottoa ottaessa ei tarvitse eritellä tai perustella, mihin lainan haluaa. Kyseinen laina on laina ilman etuliitteitä, ja on itsestä kiinni, mihin sen käyttää. Kulutusluottoon ei myöskään tarvitse olla kerättynä tiettyä pääomaa tai tarkkaa takaisinmaksusuunnitelmaa saadakseen lainaa. Yleensä riittää, että luottotiedot ovat kunnossa.

2. Vähän paperisotaa
Esimerkiksi kulutusluottohakemukseen ei tarvitse toimittaa monia eri asiakirjoja tai todistuksia, joten lainahakemus käy paljon näppärämmin kuin esimerkiksi asuntolainaa haettaessa.

3. Nopeus
Suurten pankkilainojen hakemus voi kestää jonkun aikaa: on täytettävä esihakemus, toimitettava vaadittuja asiakirjoja ja käytävä neuvottelu pankkivirkailijan kanssa. Kulutusluottovaihtoehtoja sen sijaan voi vain vertailla netissä ja valita itselle parhaimman tuntuisen. Pian sen jälkeen saa pikavippitarjouksen, jonka voi heti hyväksyä ja lunastaa pankkitunnuksillasi.

4. Helposti saatavilla muttei näkyvillä
Kulutusluotot ovat yhä yleisempiä, joten luotonottajan ei tarvitse jännittää olevansa ainoa. Ja toisaalta, tieto lainasta ei tule muiden tietoon, jollei sitä halua kertoa.

5. Säästää rahaa
Kulutusluotto voi olla edullista lainaa. Kulutusluottoyritysten keskinäisen kilpailun vuoksi lainan korot pysyvät melko matalalla. Ja kun lainan maksaa ajallaan, se on edullisempi luottovaihtoehto kuin luottokortti.

6. Monia vaihtoehtoja
Kuten edellä mainittu, kulutusluottoyrityksiä on yhä enemmän, ja ne kilpailevat saadakseen asiakkaita. Sen vuoksi kuluttajalla on monia ja usein edullisia vaihtoehtoja, joista voi valita itselleen parhaimman luoton.

7. Joustava takaisinmaksu
Kulutusluoton ottaja voi valita, millä tahdilla luottoa maksaa takaisin. Usein maksusuunnitelman voi muokata itselleen sopivasti, ja voi maksaa luoton niin nopeasti kuin pystyy. Ja jos lainanmaksuun joutuu käyttämään aikaa, monesti on mahdollista järjestää esimerkiksi maksuvapaa kuukausi.

Miinusta

1. Luottotiedot
Kulutusluottoyhtiöt tarkistavat, että luotonhakijan luottotiedot ovat kunnossa. Tämä on vastuullista toimintaa ja järkevää oikeastaan kummallekin osapuolelle. Tämä voi toki olla harmillista henkilölle, jolla on mennyt luottotiedot aiempien vaikeuksien takia, mutta joka olisi tällä hetkellä maksukykyinen.

2. Korkeat korot
Kuten aiemmin mainittiin, kulutusluotto voi olla edullinen lainavaihtoehto. Kulutusluoton korot voivat kuitenkin olla suhteessa muita pankkilainoja korkeampia. Jos maksuaikaa joutuu pitkittämään, lainanmaksu tulee entistä kalliimmaksi.

3. Maksuvalmius ja -suunnitelma
Vastuullinen lainanhakija tekee lainanmaksusuunnitelman, oli luotto minkälainen hyvänsä. Kulutusluotto ei ole pelastus henkilölle, joka haluaa saada rahaa nopeasti ajattelematta, että raha pitää palauttaa. On hyvä suunnitella, kuinka paljon rahaa todella tarvitsee lainata ja missä tahdissa lainan pystyy maksamaan. Tämä ei siis tavallaan ole miinuspuoli, sillä se on kuluttajan omaksi parhaaksi.

Löydä paras laina itsellesi >> www.moneybanker.fi

Artikkeli on Moneybankerin tuottamaa kaupallista sisältöä.