Pihakivetys – huoleton vaihtoehto tyylikkääseen pihaan

Onnistunut ja oikein laatoitettu piha-alue vaatii huolellista suunnittelua ja toimivia ratkaisuja. Sen jälkeen kääritään hihat ja ryhdytään toimeen.

piha_vtalo

Laadukkaat pihakivet säilyttävät tyylikkään ulkomuotonsa vuosiksi eteenpäin

Nykyään yhä useampi päätyy valinnassaan pieneen nurmikkoalueeseen ja helppohoitoiseen, näyttävään pihakiveykseen. Pinnoitettavia alueita voivat olla esimerkiksi oleskelualue, pääsisäänkäynti, pihakäytävät ja auton pysäköintialueet. Myös jätekatoksen alusta kannattaa päällystää pihakivellä kestävyyden, siisteyden ja puhtaanapidon kannalta.

– Kannattaa jutella asiantuntijan kanssa, millaiset kivet sopivat mihinkin tarkoitukseen, selventää Lujabetonin pihakivien myyntipäällikkö Jari Huovinen.

– Laattoja on suunniteltu eri tarkoituksiin, esimerkiksi henkilöauton alle täytyy olla paksumpaa kiveä, vähintään 6 cm paksua. Jalan liikuttavien betonien paksuus voi olla neljästä sentistä ylöspäin.

Jari Huovinen rohkaisee käyttämään kiviä elävästi ja monipuolisesti.

– Nykyään tarjolla on niin upeita eri vaihtoehtoja, että kivistä saa luotua todella näyttäviä kokonaisuuksia. Värit kannattaa valita siten, että sävyt ovat harmoniassa keskenään ja sopivat myös talon väriin sekä ympäristöön kauniisti.

Nykyään pihakivien valikoima on ilahduttavan laaja niin värien kuin erilaisten pintakäsittelyjen osalta.

– Yksi suosittu mallimme on tällä hetkellä Lujabetonin valmistama Herraskartanokivi, joka on vanhahtavaan tyyliin muotoiltu pihakivi. Se antaa luonnonkivimäisen vaikutelman, koska jokainen kivi on omanlainen yksilönsä. Herraskartanokivi valmistetaan läpivärjätystä betonista ja värivaihtoehtoja on neljä.

Iltojen pimentyessä pihan ja sisäänkäyntien yhteydessä olevat muurikivet ja niiden valaistukset lisäävät viihtyisyyttä ja antavat tunnelmaa.

– Muurikivillä luodaan vaihtelua penkereisiin ja istutusten ympärille. Valikoimaamme on tullut myös aitapylväs, jolla saa lisää eloa muuriin. Muureihin asenettavat valo tuovat niin ikään uutta ilmettä ja valoa pihalle. Lujabetonilla on myynnissä myös kansikivi, jonka voi asentaa olemassa olevan laatan päälle niin halutessaan. Tämä mahdollistaa myös uuden kansivalon käytön.

muurikivi-valot

Tunnelmalliset valot muuriin asennettuna

Kiinnitä huomiota ladontaan

Pihakivetystä, sen värimaailmaa ja ladontaa suunniteltaessa kannattaa pohtia, mitä haluaa korostaa. Pihan muoto ja kodin tyyli sekä rakennusten ikä ja arkkitehti toimivat hyvinä ohjenuorina pihakivetystä valitessa. Kaikki laatat toimivat helposti suoraviivaisessa pihassa, mutta kaarevissa pihoissa on oltava tarkempi.

– Kaikki muodot ovat mahdollisia sekä suorakaiteen että kaarevan mallin pihoissa. Kaarevan pihan ratkaisuissa usein kangistutaan, koska pelätään, etteivät omat toiveet toteudu pihan haastavan muodon takia. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kaarevista ja pintamuodoiltaan polveilevista pihoista saa yhtä upeita toteutuksia kuin suoraviivaisistakin.

Pihaa suunnitellessa kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, mikä sopii ympäristöön ja omaan pihaan parhaiten.

– Kivi- ja laattamalleja on niin lukuisia, että kannattaa kääntyä suoraan ammattilaisen puoleen. Huolellisella suunnittelulla on ladonta sen jälkeen helppoa, toteaa Jari Huovinen.

Onnistunut piha Luja-pihakivillä

Suomalainen Lujabetoni tarjoaa pihaan vaihtelua ja kauniisti rajattuja alueita kestävillä ja suomalaiseen pihaan sopivilla muuri- ja reunakivillä. Helppohoitoiset kivituotteet sopivat kaikille pihan alueille: terasseille, patioille, käytäville sekä istutusten ympärille.

Vakiovärit kivimallistossa ovat harmaa, punainen ja mustaharmaa. Toimitusmyyntinä karelia, ruskea, hiekanruskea ja savitiilenpunainen.

Tutustu Luja-pihakiviin, klikkaa tästä

 

Artikkeli on Lujabetonin tuottamaa kaupallista sisältöä.

 

Lujabetoni logo_screen