Panttikassilla vähemmän muovin kulutusta ruokaostoksilla

Moni haluaa vähentää muovin käyttöä arjessaan. Yksi kätevä keino tähän on Lindströmin toimittamat pantilliset ostoskassit, jotka otetaan Oulussa käyttöön kesäkuussa.

Monet haluaisivat suosia kestokasseja muovipussien sijaan, mutta kassi unohtuu kauppareissusta harmittavan usein kotiin. Yksi ratkaisu ongelmaan ovat pantilliset ostoskassit, jotka voi käytön jälkeen palauttaa takaisin kauppaan. Tällä vältytään myös siltä, että kestokasseja ei kerääntyisi kotinurkkiin lukuisia kappaleita.

Oulussa päästään käyttämään Lindströmin toimittamia Panttikasseja 11.6. alkaen, kun keskustassa sijaitsevat K-Supermarket Hovihalli ja K-Supermarket Pekuri ottavat ne käyttöönsä. Kauppiaat Jaana ja Mika Sara odottavat panttikassien käyttöönottoa innostuneena.

”Lindströmin yhteydenotto tuli sopivaan aikaan, sillä olimme juuri tutustuneet pantillisiin kestokasseihin K-Supermarket Hertassa Helsingissä ja miettineet, että tämä olisi myös meidän juttumme”, Jaana sanoo.

Mikan mukaan Oulun ydinkeskustan ruokakauppojen asiakaskunta on nuorta ja tiedostavaa, mikä näkyy päivittäisessä ostoskäyttäytymisessä. Kesto- ja paperikassien myynti on moninkertaistunut kaupoissa edellisten vuosien aikana ja panttikassilla kauppiaat haluavat vastata asiakkaiden odotuksiin.

”Nuoret sukupolvet valitsevat mielellään sen paikan, jossa ei tarvitse tehdä kompromisseja oman arvomaailman kanssa”, Mika pohtii.

Hovihallin ja Pekurin K-Supermarketien panttikassien printtikuvion on suunnitellut Jaanan vision pohjalta oululainen graffititaiteilija Don Poro. Kauppiaat odottavat, että etenkin kestokasseja jo nyt käyttävät asiakkaat löytävät ne omikseen.

Pitkäikäiset panttikassit huolletaan ekologisesti

Pitkä elinkaari tekee panttikasseista ekologisia. Kassit on tehty Lindströmin kestävästä työvaatekankaasta. Yhden kassin elinkaareksi on arvioitu vähintään neljä vuotta.

Lindström huoltaa ja korjaa kauppoihin palautetut panttikassit. Ammattilaisten käsittelyn avulla taataan muun muassa kassien hygieenisyys, joka on ruokakaupan toimintaympäristössä erityisen tärkeää, sillä esimerkiksi virukset kuolevat vain oikeanlaisessa pesussa.

”Kassit pestään kuluttaen mahdollisimman vähän vettä ja energiaa. Jokainen kassi on merkitty, ja pystymme seuraamaan, kuinka paljon kutakin kassia on pesty. Jos kauppaan palautettuja panttikasseja pestään vuoden aikana 30 000 kertaa, voimme säästää noin 12 miljoonaa vesilasillista juomavettä verrattuna siihen, että ne pestäisiin kotipesukoneissa”, kertoo Lindströmin Sales and Business Development Manager Ilkka Eskola.

Hyviä tekoja ja hyviä tuotteita yhteistyöllä

Lindströmin toiminnassa keskeistä on jatkuva yhteistyö ja tuotekehitys kumppaneiden kanssa.

”Tutkimme yhdessä tulevaisuutta ja sitä, millaisia muutoksia toimialallamme on nähtävissä. Haluamme löytää uusia ratkaisuja yhdessä. Panttikasseilla vastaamme maailmanlaajuiseen muovin kulutuksen vähentämiseen tähtäävään megatrendiin,” sanoo Eskola.

”Tämä ei olisi meille mahdollista yksin ilman Lindströmin kaltaista kumppania. Malli on jouheva sekä kuluttajille että kaupalle, mikä helpottaa meitä todella paljon”, Mika kertoo.

”Panttikassi on sekä ekoteko että aidosti hyvä tuote kaupalle. Se on kehitetty ja mitoitettu juuri ruokaostoksia varten”, Eskola jatkaa.

 

Lindström Oy on yksi Euroopan johtavista tekstiilipalveluyrityksistä, jolla on 170-vuotinen kokemus tekstiilialalta. Lindström tarjoaa ratkaisuja toimitilojen siisteyteen ja sisustamiseen, työpukeutumiseen ja suojautumiseen sekä tytäryhtiö Comfortan kautta hotellien ja terveydenhuollon tekstiilipalveluita. Toimintaa 24 maassa, Euroopassa ja Aasiassa.

”Tehtävänämme on vahvistaa asiakkaidemme yrityskuvaa ja helpottaa palveluidemme avulla asiakkaidemme arkea. Tekstiilipalvelu on kustannustehokas ja ympäristömyönteinen tapa hoitaa yrityksen tekstiilitarpeet.”

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lindström Oy, puh. 020 111 6363 

https://lindstromgroup.com/fi/