Vain parasta äidille – rieskakakku on aamiaispöydän kohokohta

Toukokuussa juhlitaan äitejä! Anna äidin nukkua pitkään ja valmistele sillä aikaa herkullinen voileipäkakku, joka on valmis 10 minuutissa.

Äitienpäivänä on mukava nauttia yhdessä kiireettömästä tunnelmasta. Hemmottele tänä vuonna äitiä helpolla ja maukkaalla kylmäsavulohitäytteisellä rieskakakulla. Kakku on upea näky niin aamiais- kuin brunssipöydässäkin. Tarjoile rieskakakku raikkaiden hedelmien ja tummapaahtoisen kahvin kera.

KUVA: Tiina Kanto

Helppoa, maukasta ja paikallista. KUVA: Tiina Kanto

Voileipäkakku lähialueen tuotteista

VINKKI: Herkullinen rieskakakku syntyy myös yhdessä lasten kanssa.

Ainesosat:
  • 2 prk Kesti Kylmäsavulohi majoneesisalaattia
  • 2 prk (400g) Ruohosipulituorejuustoa
  • 2 pss (4kpl) Pulla-Pirtin perunarieskaa
  • Lähialueen kasviksia koristeluun.
Resepti:
  1. Sekoita Kesti-salaatit ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi.
  2. Voitele rieskat täytteellä ja kokoa ne päällekkäin.
  3. Koristele kakku lähialueen salaateilla, kurkulla ja kirsikkatomaateilla.
  4. Kakku on heti valmis tarjottavaksi ja paranee vain jääkaapissa.

 

Teksti: Mari Nauha ja Tiina Kanto
Ohjeen tarjoaa: Kasvishovi ja Pulla-Pirtti