Uusi tuulilasi on edullinen turvallisuusteko

Toukokuussa voimaan tullut katsastuslain muutos on kiristänyt huonokuntoisten tuulilasien seurauksia. Jatkossa liikenneturvallisuutta vaarantava lasi voi johtaa suoraan katsastuksen hylkäykseen ja jopa ajokieltoon. Oululaisen Lasilipposen toimitusjohtaja Matti Lipponen sanoo, että kiristyneet vaatimukset lisäävät liikenneturvallisuutta. Silti katsastuksessa hyväksytty tuulilasi voi edelleen hankaloittaa ajamista.

”Katsastuksessa puututaan erityisesti laseihin jotka ovat selvästi rikki. Silti myös himmentyneet ja heijastelevat tuulilasit ovat riski liikenteessä ja vähentävät autoilun mukavuutta. Tuulilasi kannattaa vaihtaa jo ennen kuin se on pakollista”, hän sanoo.

Tuulilasivaihdoilla on 100-vuotiaan perheyrityksen tilauskirjoissa nimittäin kaksi jo vuosien ajan toistunutta piikkiä: kevättalvi ja syksy, jolloin aurinko paistaa pitkään matalalta. Kiveniskemät ja halkeamat voivat estää näkyvyyden ja vaikuttaa jopa auton kolariturvallisuuteen, mutta myös ajan saatossa tapahtuva kuluminen tuo hankaluuksia.

”Autojen virtaviivainen muotoilu lisää osaltaan kuluneen tuulilasin heijastuksia ja vaihto tulee vastaan nopeammin kuin vaikkapa 80-luvulla. Itse olen ollut tuulilasialalla 30 vuoden ajan ja nähnyt, että jo 100 000 kilometriä ajetun auton tuulilasi voi olla vaihtokunnossa.”

Lipponen vertaakin tuulilasia auton renkaisiin. Molempien kunto arvioidaan katsastuksessa, mutta ani harva ajaa sakkorajan renkailla vuodesta toiseen. Tuulilaseja vaihdetaan käytännössä viimeisellä hetkellä, vaikka lasin ja asennustyön hinta jää merkittävästi alle edullisimmankin rengassarjan.

Tuulilaseihin asennetut anturit ja muu elektroniikka lisäävät lasien hintaa jonkin verran, mutta kokonaisuudessaan tuulilasien hintataso on Lipposen mukaan laskenut huomattavasti: useimmiten vaihdon hinta asettuu 250-300 euron tuntumaan. Edullisimmillaan lasin saa vaihdettuna 200 eurolla, sadetunnistin ja lämmittimet voivat nostaa hinnan noin 350-400 euroon.

Matti Lipponen arvioi, että usein tuulilasin kuluminen tapahtuu niin pitkän ajan kuluessa, että heikon näkyvyyden ymmärtää vasta vaihdon jälkeen, kun näkymä kirkastuu kertaheitolla. Hän listaa, että tuulilaseja kuluttaa erityisesti teräväreunainen hiekoitusmurske. Lipponen neuvookin pitämään turvavälin kunnossa jo tuulilasinkin kunnon takia, sillä näkyviä jälkiä voi tulla yllättävän nopeasti.

”Myös lumen ja jään poistaminen kuluttaa tuulilasia, joten tallissa säilytettyjen autojen tuulilasit ovat lähtökohtaisesti paremmassa kunnossa. Autoille ei voikaan antaa tiettyä kilometrimäärää jolloin lasi olisi syytä vaihtaa, vaan oma arvio on paras mittari.”

V.E. Lipponen Oy – yli 100-vuotias lasinjalostuksen asiantuntija Oulusta

V.E. Lipponen Oy on perheyritys, jolla on pitkät perinteet. Yritys sai alkunsa, kun Lipposen perheeseen vuonna 1904 syntyi poika kolmen tyttären jälkeen. Tarina kertoo äidin sanoneen: ”Nyt, kun yritykselle on saatu jatkaja, pannaan kadulle portinpieleen kyltti ”Lasia leikataan”. Näin syntyneestä lasiverstaasta on vuosien varrella kasvanut keskisuuri lasialan yritys, joka työllistää noin viisikymmentä henkilöä Oulussa.

Lue lisää tuulilasien korjauksista ja varaa aika tästä >>

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme >>

Löydät meidän Limingantullista, Nuottasaarentie 8. Tervetuloa!

 

Artikkeli on Lasi Lipposen tuottamaa kaupallista sisältöä.