Miten valitset kiinteistönvälittäjän?

Oman kodin myyminen on useimmille meistä yksi merkittävimpiä elämäntapahtumia. Joku päättää myydä itse, toinen luottaa ammattilaiseen. Onko välittäjän valinnalla lopulta väliä lopputulokseen?

Kotilinkin Kaikki välittää® -myyntitapa haastaa perinteisen ajattelutavan kiinteistönvälittäjän valinnasta. Antti Myllymäki ja Kari Vanhatupa uskovat digitaalisuuden muuttavan myös kiinteistönvälityksen.

Asunnon vaihto on tavalliselle tallaajalle yksi merkittävistä elämäntapahtumista. Asunto on usein rahassa mitattuna arvokkain omaisuus. Myymiseen voi liittyä ristiriitaisiakin tunteita ja prosessi tuntua henkilökohtaiselta, varsinkin jos vaihtoon menee pitkäaikainen, rakkaalta tuntuva koti.

Itse myyminen kasvattaa suosiotaan, koska se on nykyään helppoa. Netistä löytyy palveluja, ohjeita lainmukaiseen kauppaan sekä tarvittavat asiakirjapohjat. Silti useat asunnon ostajat haluavat hoitaa kaupanteon puolueettoman, laillistetun kiinteistönvälittäjän kanssa. Asuntokaupassa usein asiantuntijan apu onkin tarpeen, vaikka tuntuisi siltä, että itse tuntee oman asunnon parhaiten.

Millä perusteella kiinteistönvälittäjä valitaan?

Kiinteistönvälitysliikkeen taustalla voi olla merkitystä. Ison ketjun maine voi tuoda turvaa ja monet myynnissä olevat kohteet kertovat luotettavuudesta. Paikallisen pienen välittäjän valtti voi olla alueen markkinan tuntemus ja kohteiden nopea myyntiaika. Valinnassa korostuu usein persoonaan liittyvät ominaisuudet ja välittäjäksi valikoituu monesti entuudestaan tuttu henkilö. Välittäjä kuin välittäjä usein kuitenkin tietää maallikkoa paremmin, mitkä asiat asunnon arvoon vaikuttavat, minkälaiset kuvat asunnosta kannattaa ottaa ja mitä asioita korostaa esittelyissä.

Eniten asunnosta saatavaan hintaan ja myyntiaikaan vaikuttaa kuitenkin itse kohde, ei niinkään välittäjän työ. Välittäjälle ostajan löytäminen on vain toinen puoli työstä. Suuremman työajan vie myytävien kohteiden löytäminen omaan salkkuun.

Tommi Pihkakoski on tyytyväinen asunnonvaihtaja. Jo ensimmäisessä asuntoesittelyssä jätetty tarjous johti kauppaan. – Eikös paras välittäjä ole se, joka saa asunnon kaupaksi!

Kaupanteossa henkilökemian pitää natsata

Ensin asuntonsa itse myymistä harkinnut Tommi Pihkakoski päätyi kuitenkin valitsemaan Kotilinkin.

– Uusi oma koti oli jo kiikarissa ja ajattelin, että somen kautta saisi nopeasti vanhan myytyä, jos vaikka joku tuttu tarvitsisi asuntoa. Olin ensimmäistä kertaa omaa asuntoa myymässä ja ajattelin tilata ammattivalokuvaajalta kuvat ja etsiä myyntiohjeet netistä. Siinä kohtaa tuttu välittäjä ehdotti, että heidän kauttaan tämä onnistuisi helposti ja nopeasti.

Paritalon puolikas vaihtoi omistajaa heti ensimmäisessä näytössä saadun tarjouksen myötä.

– Tottakai yksi valintaperuste oli kohtuullinen välityspalkkio, mutta toinen se, että henkilökemian pitää natsata. Eihän sitä välityspalkkiota halua semmoiselle maksaa, johon ei luota. Ja pitää ajatella sekin, että välittäjällä natsaa myös potentiaalisen ostajan kanssa!

Uudessa palvelussa voi valita kaikki välittäjät

Kotilinkin Kaikki välittää® -myyntitapa on uusi palvelu, jossa yhden sijasta voikin valita kaikki käytettävissä olevat kiinteistönvälittäjät ja sitä myötä kaikkien välittäjien hyvät puolet. Palvelu on osa Kotilinkin sähköistä asunnonmyyntipalvelua.

– Kotilinkin Kaikki välittää® -kohteet ovat kaikkien Suomen kiinteistönvälittäjien välitettävissä. Jos vaikkapa välitysliike X:n välittäjällä on tiedossa ostaja, joka etsii tietynlaista asuntoa tietyltä alueelta, ja tuollainen kohde on meillä myynnissä, voi välittäjä esitellä meidän kohteen asiakkaalle. Mikäli kaupat syntyy, me maksamme palkkion kaupan tuoneelle välittäjälle, Kari Vanhatupa avaa.

– Tämä toimii myös toisinpäin: jos ostaja huomaa meillä kiinnostavan kohteen, hän voi pyytää tuttua välittäjää esittelemään kohteen. Meidän vastuuvälittäjä hoitaa paperityöt ja muut välittäjät voivat keskittyä asunnoille sopivien ostajien löytämiseen, eikä heidän tarvitse metsästää uusia myytäviä kohteita, Antti Myllymäki Kotilinkiltä jatkaa.

”Paras välittäjä on se, joka saa asunnon kaupaksi”

Tommi Pihkakoski olikin jo kuullut Kotilinkin Kaikki välittää® -myyntitavasta, vaikka tällä kertaa kaupat vei loppuun saakka entuudestaan tuttu Kari.

– Jos jollakin välittäjällä on jo tiedossa asiakas, niin tuo myyntitapa voi tuoda nopeammin sen ostajan. Itsekin voisin lähteä seuraavalla kerralla kokeilemaan, jos tulee asunnonvaihto ajankohtaiseksi.

– Eikös paras välittäjä ole se, joka saa asunnon kaupaksi kohtuullisessa ajassa osapuolia miellyttävillä ehdoilla. Kun kaikki voivat välittää, selviää, kuka se minkäkin asunnon kohdalla on, Tommi kuittaa.

Lue lisää Kaikki välittää® -myyntitavasta ja laita asuntosi myyntiin helposti netissä, klikkaa tästä.

Artikkeli on Kotilinkin tuottamaa kaupallista sisältöä.