Vima

Muodin merkki jo vuodesta 1953

Turkiskauppana aloittanut Vima on vaatteiden ja jalkineiden erikoisliike, joka on ollut osa Oulun katukuvaa jo vuodesta 1958.

Torikauppias Vilho Blomgren (Palla) ja eläinlääkäri Markus Pippinskjöld perustivat Vima-Turkis Oy:n syyskuussa 1953 Rovaniemellä. Vima nimenä juontaa juurensa siis Vilhon ja Markuksen etunimistä. Vilho oli varsinainen kauppias, joka kiersi ahkerasti toreja Pohjois-Suomessa  myyden turkiksia ihmisten lämmikkeeksi. Vilholla oli alusta alkaen ajatuksena myydä asiakkaille korkeaa laatua ystävällisellä ja asiantuntevalla asiakaspalvelulla – vain sillä tavalla voidaan saavuttaa asiakkaiden luottamus ja kaupankäynnin jatkuvuus.

Vima-Turkis saavuttikin pian asiakkaiden luottamuksen ja yritys laajeni ensin Kemiin vuonna 1955 ja myöhemmin Ouluun vuonna 1958. Ensimmäinen Oulun myymälä tunnettiin Puu-Vimana, sillä se sijaitsi nykyisen Oulun Osuuspankin paikalla puutalossa. Jo tuolloin Puu-Vimassa vuonna 1958 aloitti juoksutyttönä pitkäaikaisin työntekijämme, joka jäi eläkkeelle yli 50 vuoden työuran jälkeen jouluna 2008.

Puu-Vimasta siirryttiin 1960-luvulla isompiin tiloihin Isokadulle, jolloin mukaan tulivat myös takit. Takkitalona Vima menestyi niin hyvin, että valikoimaa laajennettiin edelleen. Vuonna 1971 avattiin koko perheen tavaratalo Isokatu 30:een, josta tuolloin puhuttiin Viman kulmana.

1980-luvun puolivälissä alettiin Ouluun puuhata kävelykatua ja vuonna 1986 se toteutuikin. Myös Vima muutti silloin Kirkkokadulle juuri perustetulle Rotuaarille. Vuoteen 2001 asti Vima toimi kauppiastavaratalona, kunnes muutti nykyiselle paikalleen, ja toimii edelleen perheyrityksenä.

Keskusta Vima web

Laatua, ammattitaitoa ja luottamusta

Nykyisin Vima Oy on vaatteiden ja jalkineiden erikoisliike. Tuotevalikoimiimme kuuluu laajan jalkineosaston lisäksi omat merkkimyymälät. Meiltä löytyvät omat osastot naisten ja miesten muodille sekä naisten laaja takkivalikoima.

Koko Viman historian ajan päätavoitteena on ollut, Vilho Pallan toiminta-ajatuksen mukaisesti, tarjota asiakkaille korkeaa laatua, myyjien ehdotonta ammattitaitoa ja alan tuntemusta, kuluttajamyönteistä, ystävällistä palvelua, mahdollisimman suurta valinnanvaraa sekä edullista hintatasoa laadusta tinkimättä. Kantavana ajatuksena on lisäksi palvella uskollista kanta-asiakaskuntaa molemminpuolisella luottamuksella.

Myymälämme sijaitsee Oulussa kävelykatu Rotuaarilla, Kirkkokatu 16:ssa niin sanotussa Rautatalossa. Olemme parhaillaan uudistamassa myymäläämme, ja keskitämme toimintamme Rautatalon toiseen kerrokseen, jossa kaikki osastomme ovat helposti asioitavissa.

Järjestämme myös trendi-iltoja työ- ja ystäväporukoille (15-30 henkilöä). Jos olet kiinnostunut viettämään iltaa tutustuen uusimpiin trendeihin ja shoppaillen, ota yhteyttä osoitteeseen pukeutumispalvelu@vima.fi.

Yhteystiedot

 • Osoite

  Kirkkokatu 16
  90100 Oulu

 • Aukioloajat

  ma–pe 10–20

  la 10–18

  su 12–16

 • Puhelinnumero

  08 885 1200