Taideliike Oulun keskustassa

Erkki Roininen on toiminut yrittäjänä Oulun Taidetalossa vuodesta 1989.

ouluntaidetalo-2101

Mikä on yrityksesi tarina?

Oulun Taidetalo on perustettu vuonna 1989. Olen aina ollut kiinnostunut taiteesta ja antiikista, joten toisen työn ohella perustin taideliikkeen. Pidin liikettä auki aluksi vain viikonloppuisin. Siihen aikaan kiinnostus taiteeseen oli suuri ja hinnat nousivat nousemistaan. Oulun kaupungissa saattoi olla viikonloppuna yhtä aikaa 4-7 taidemyyntinäyttelyä hotelleissa ja kouluilla.  Ajattelin, että kyllä kai täällä pärjää yksi kivijalkamyymälä ja siitä se lähti käyntiin.

Millainen asiakas ilahduttaa sinua?

Sellainen asiakas, jolla on omia mielenkiintoisia tarinoita kerrottavana taiteeseen liittyen. Se on molemminpuolista oppimista.

Miten sinä ilahdutat asiakastasi?

Myymällä pohjoissuomalaisten taiteilijoiden tauluja, pitämällä näyttelyitä viikonloppuisin sekä antamalla hinta-arvioita taiteesta ja antiikista.

Kerro hauska sattumus työsi tiimoilta?

Eräs hauska sattuma oli, kun olimme kaverin kanssa Kuopiossa taidekaupoilla. Puhelin soi ja tunnettu taiteilija soitti ja kysyi missä kauppias on. Minä sanoin, että Kuopiossa ja kysyin missä hän on. Hän vastasi, että täällä sinun liikkeessä! Minä sanoin, että miten se on mahdollista? Ovi oli jäänyt yöksi auki.  Hän jätti taulut liikkeeseen ja sanoin hänelle, että viitsitkö laittaa myös oven lukkoon.

Miten rentoudut työviikon lomassa?

Käyn kävelylenkillä ja kuuntelen musiikkia.

Milloin pidit viimeksi lomaa, missä vietit lomasi ja kuinka pitkä loma oli?

Perheen kanssa olimme viimeksi lomalla Alanyassa 10 päivää ja Rukalla tulee käytyä hiihtämässä useammin.

Mikä on mottosi työssä ja elämässä?

Kovaa työtä sekä hyviä sosiaalisia suhteita ja terveyttä.

ouluntaidetalo-2054

 

 

 

 

Yrittäjä Erkki Roininen