Ravintola Puistola – elämyksiä kaikille aisteille yli sata vuotiaan Jugend-kaunottaren kätköissä

Sari-Helena Forsman yrittäjänä vuodesta 1990 – Ravintola Puistola vuodesta 2009.

ulkoa erkkerikuva_DSC7532 kr

Mikä on yrityksesi tarina?

Ravintola Puistolan tarina on syntynyt pitkällä ajalla unelmissa, intohimona ajatuksiksi ja toteutukseksi vuonna 2009 lokakuussa. Ja tarina elää ja jatkuu edelleen joka päivä.
Kun perustimme Puistolan vuonna 2009 yksi tavoitteistamme oli tarjota ihmisille samalla tavalla elämyksiä ruoan äärellä kuin miten kiinteistössä toiminut elokuvateatteri on aikoinaan tarjonnut kokemuksia kävijöilleen. Ravintola on kokonaiselämys kaikille aisteille, palvelussa, miljöössä ja ruokatuotteessa. Tarjontamme on monipuolinen, kahvila, A la Carte-Ravintola sekä kellarikerroksen Pizzeria Cantina ja Puistolan kivijalkaleipomo. Aamiaista, lounasta sekä illallista, herkkuja joista tulee hyvä mieli!

Millainen asiakas ilahduttaa sinua?

Asiakkaat ilahduttavat joita saamme palvella ja jotka tulevat meille ja ovat ilahtuneita miljööstä, pienistä yksityiskohdista ravintolassa, yli satavuotisesta Puistolan kiinteistön historiasta, palvelustamme ja ruokatuotteestamme. Asiakkaat jotka ilahtuvat yllättyessään positiivisesti mitä kaikkea Puistola kätkee sisälleen. Asiakkaat jotka tulevat uudelleen, on ihana tuntea asiakas ja hänen mieltymykset ja että asiakas tuntee olevansa palveltu ja palaa aina uudelleen.

Miten sinä ilahdutat asiakastasi?

Palvelu ja ruokatuote pitää olla kunnossa sekä ympäristö, se on meidän tärkeä tehtävä. Sen ympärillä tapahtuvat pienet herkät asiat, huomaavaisuus, asiantuntemus ruokatuotteessa ja juomatuotteessa, esimerkkinä viiniasiantuntemus ja miten voin tehdä asiakkaalle lisää tarpeita joista hän ei tiennyt meille tullessaan ja on iloinen ja tyytyväinen pois lähtiessään. Haluan ilahduttaa myös tarinoilla asiakkaita ja niitä riittää, kun puhutaan ruoasta ja viinistä sekä Puistolan historiasta.

Kerro hauska sattumus työsi tiimoilta?

Nyt tätä voi pitää hauskana sattumuksena, mutta silloin kun se tapahtui se ei tuntunut kovin hauskalta. Tapahtuma sattui aika vasta kun olimme avanneet Puistolan. Oli viikonloppuilta ja meillä oli ollut kellarikerroksen illallisravintolassa Diningissa kiireinen ilta takana. Olimme saaneet paikat siivottua ja hengähdimme nojaten baaritiskiin, kun katseemme osui vastakkaisen tiskin pöytätasoon ja näimme kun 4 cl viinimitta liikkui itsekseen pöydällä, mitta liikkui noin 10 cm. Katsoimme siinä toisiamme, että näkikö paikalla olevat saman ja me kaikki näimme sen. Silloin se pelotti ensin mutta sitten totesimme, että Puistolan henki ei vielä ollut tottunut meidän läsnäoloon ja halusi meitä säikytellä silloin. Alku aikoina sattui kaiken näköistä muutakin erikoista mutta nykyisin saamme olla rauhassa.

Miten rentoudut työviikon lomassa?

Työviikko on tiivis ja rentoutumiseen on aika vähän aikaa mutta sunnuntai on lepopäivä ja sen vietän pääosin kotona yöpaidassa. Nautin työstäni ja sitä voi pitää rentouttavana myös. Vuosi sitten löysin uuden keski-ikäiselle naiselle sopivan upean liikuntamuodon Fustran, jossa minulle tuli kylläkin paussi pikkujoulukiireiden takia ja nyt olen haaveillut jatkavani sitä tai jotain muuta liikuntamuotoa esimerkiksi Joogaa.

Milloin pidit viimeksi lomaa, missä vietit lomasi ja kuinka pitkä loma oli?

Yrittäjän lomat ovat pikalomia pääosin, viimeksi se oli Joululoma, ravintolat olivat kiinni 3 päivää. Joululoma vietettiin kotona perheen kanssa, tosin olin sairaana, joten sairaslomakin tuli vietettyä samalla. Syötiin perinteisiä jouluruokia, levättiin ja hoidettiin perheen uutta jäsentä, koiranpentua joka on nimeltään Ava.

Mikä on mottosi työssä ja elämässä?

Kiteytettynä: Työ tekee terveeksi, mutta se pitää hallita! Minulle yrittäjyys ja yrittäminen on iso osa elämää, se on elämäntapa. Haaveilen kuitenkin vapaa-ajasta jota voisi olla enemmän, keksisin kyllä siihenkin kovasti puuhastelua.

SariHelena

Yrittäjä Sari-Helena Forsman