Ravintola Pannu on taas kuumana parhaina ruoka-aikoina

Ravintola Pannu syntyi 25 vuotta sitten sitkeydellä rakkaudesta ruokaan. Kun Pannu avaa taas ovensa kesäkuun lopussa, meininki on ennallaan. Uutta on aito puuhiiligrilli.

Pannu_pihvi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikä on yrityksenne tarina?

Lokakuussa 1992 Suomessa oli taloudellisesti haastavat ajat. Me sisarukset Sari-Helena Forsman ja Seppo Ruonala kiersimme pankkeja, kun halusimme perustaa Ouluun uuden ravintolan. “Miten te luulette onnistuvanne, kun halusimme perustaa Ouluun uuden ravintolan. “Miten te luulette onnistuvanne, kun ravintolat menevät Oulussa konkurssiin aaltona?”,
meille sanottiin. Ravintola Pannu ei olisikaan syntynyt ilman Pekka Jääskeläistä ja Erkki Pietarilaa. Pekka Jääskeläisen ansiosta me saimme tilan vuokrattua ja Erkki Pietarila luotti meihin niin, että saimme ravintolaamme koneet ja laitteet pitkällä takaisinmaksuajalla hänen yritykseltään.

Alkuun toimimme niin sanotusti kädestä suuhun. Päivän myynneillä Seppo haki seuraavan päivän raaka-aineet tukusta ja sitä rataa jatkettiin, kunnes tilillä oli sen verran rahaa, että saimme tehtyä toimitussopimuksen tukun kanssa.

Millaiset asiakkaat ilahduttavat?

Erityisesti meitä ilahduttavat perheet, joita olemme saaneet palvella jo useassa sukupolvessa. Kun he tulevat ravintolaamme, mukana saattaa olla isoäiti ja -isä, heidän lapsensa puolisoineen ja jo kolmannenkin polven lapsia puolisoineen ja omine lapsineen.

Asiakkaat saivat meidät myös pitämään muutokset minimissä, kun keväällä alko tämä viimeisin remontti. “Haluamme, että asiakkaamme tuntevat olonsa kotoisaksi jo ulko-ovella, kun sen taas avaamme 28.6.2017”, Sari-Helena Forsman kertoo. Ravintolan imago ja meiniki ovatkin ennallaan, uusinta uutta on aidoilla puuhiilillä toimiva huippugrilli.

Kerro hauska sattumus työsi tiimoilta?

Yksi mieleen painunut asiakkaan kommentti Sepon muistojen kätköistä on erään pastorin tokaisu: “Ruoka oli hyvää ja sitä oli kyllin vähän.” Päättelimme naureskellen, että enemmänkin hänelle olisi ilmeisesti maistunut.

 

Pannu_pizza