Puistola

Herkkuja, joista tulee hyvä mieli

Ravintola Puistola tarjoaa sinulle herkkuja, joista tulee hyvä mieli! Vaaleanpunaisen Jugend-kaunottaren sisään kätkeytyy ravintola, kahvila ja aito kivijalkaleipomo. Oululaisena ravintolana puhtaus ja pohjoismaisuus ovat Puistolalle kunnia-asioita. Vaalimme käsillä tekemisen jaloja taitoja sekä köökin ammattitaitoa ja kokemusta. Listoiltamme löydät runsaasti paikallisista aineksista ja kauden raaka-aineista valmistettua lähiruokaa, mutta myös makuja muualta.

Kun pistäydyt Puistolassa aamulla, hellimme sinua runsaalla ja monipuolisella aamupalalla. Aamusi herkulliseksi avaukseksi vaihtoehtoja riittää kevyestä mannermaisesta aamiaisesta tuhtiin englantilaiseen aamupalaan. Kun vatsanpohjassa kurnii keskellä päivää, Puistolassa on sopivasti lounasaika. Lounas on ruokafilosofiamme mukaisesti herkullista ja ravitsevaa sekä kaunista katseltavaa. Lounaan raaka-aineina käytämme pitkälti paikallisia, pohjoisia tuotteita, kuten Viskaalin tilan lihaa, Haanpään kalaa ja Kasvishovin kasviksia.

Kun päivä kääntyy iltaan, haluamme tarjota sinulle rentouttavan hetken à la carte -ravintolamme puolella tai tuorepaahtokahvin ja oman leipomomme taidonnäytteiden äärellä. Puistolassa voit nauttia olostasi ainutlaatuisessa ympäristössä.

Kivijalkaleipomomme on tunnettu silmiä ja makunystyröitä hivelevistä taidonnäytteistään. Suolaisia ja makeita herkkuja voit tilata myös kotiisi. Huolella viimeistellyt kakkumme kruunaavat elämäsi tärkeimmät hetket ja voileipäkakkumme aateloivat juhlasi. Eikä herkutteluun aina tarvita mitään erityistä. Riittää, että pistäydyt Puistolan kahvilassa poimimassa mukaasi aamulla leipomamme päivän leivän!

Puistola webpuistola_leipomo3

Ravintola Puistolan historiallisessa kiinteistössä on aikoinaan toiminut Oulun ensimmäinen elävien kuvien teatteri Urania.

“Kun perustimme Puistolan vuonna 2009 yksi tavoitteistamme oli tarjota ihmisille samalla tavalla uudenlaisia elämyksiä ruoan äärellä kuin miten kiinteistössä toiminut elokuvateatteri on aikoinaan tarjonnut kokemuksia kävijöilleen”, kertoo ravintoloitsija Sari-Helena Forsman.

Ravintoloitsija Sari-Helena Forsman ja Puistolan keittiömestari Jouni Moilanen tiimeineen myös ylsivät tavoitteisiinsa huhtikuussa 2015 kun ravintola Puistolalle myönnettiin Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjien kilpi. Kilpi on järjestön korkein tunnustus, joka ravintolalle voidaan myöntää. Se on merkki ruoka- ja palvelutuotteiden korkeasta tasosta. Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta, puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmienkin suhteen. Kilpiyrityksen tulee täyttää kriteerit sesongista riippumatta.

Tervetuloa kulinarististen kokemusten pariin Puistolaan!

Yhteystiedot