Pieni Muotihuone Chic – yksilöllisyyttä ja laatua Sinulle

Outi Sulkala-Lähde on toiminut yrittäjänä vuodesta 1986.

dav

Mikä on yrityksesi tarina?

Pieni Muotihuone CHICin tarina on alkanut Oulussa 31 vuotta sitten. CHIC liikkeen on aikoinaan voinut löytää Galleriasta, AvantGardenista ja Asemakadulta. Vuosia vierähti välillä Helsingissä, sillä vuonna 1993 liike muutti Helsinkiin ja Tehtaankadulle. Ympyrä sulkeutui, kun 2010 CHIC palasi Ouluun Asemakadulle. Aivan alusta asti olen käyttänyt laadukkaita ja luonnonmateriaaleista olevia kankaita, se on minulle yrittäjänä ja designompelijana arvo. Punainen lankani on ollut yksinkertainen ja kaunislinjainen yksilöllinen vaate. Tilaustöiden, suunnittelun ja toteutuksen lisäksi valmistan omaa mallistoa kaksi kertaa vuodessa.

Millainen asiakas ilahduttaa sinua?

Tottakai ilahduttaa jokainen asiakas, joka löytää tiensä liikkeeseeni. Asiakkaat, jotka tulevat ensimmäistä kertaa ja ovat yllättyneitä että tuotteet ovat kotimaista käsityötä ja pieniä sarjoja. Tilaustyön ja varsinkin iltapukuja tehdessä on upeaa päästä toteuttamaan asiakkaan unelmaa. Suunnitella malli yhdessä, miettiä upeat silkki- ja pitsikankaat sekä ryhtyä toteuttamaan kokonaisuutta. Kokonaisuuteen kuuluvat alusvaatteet, kengät ja korut pienine yksityiskohtineen. Mielelläni annan näihin yksityiskohtiin ammattitaitoni ja kokemukseni. Olen muun muassa jopa päällystänyt pukukankaalla kenkiä ja laukkuja. Ilahduttavinta ehkä kuitenkin on se hetki, kun pitkään työstetty puku on valmis ja asiakkaan tyytyväisyys näkyy kasvoilta, kun hänen katse viipyilee peilissä hänen ihaillessaan istuvia leikkauksia ja valmista kokonaisuutta. Sen hienompaa hetkeä ei työn puolella voi olla.

Miten sinä ilahdutat asiakastasi?

Pitämällä arvoistani kiinni ja tuotteeni laadukkaana. Pyrin löytämään joka sesonki jotain uutta, upeita kankaita, pitsejä ja ehkä jopa jonkun valmiin malliston tai yksilöllisiä koruja myyntiin liikkeeseen. Esimerkkinä viime syksyn ihana laadukas löytö oli kreikkalainen Ioanna Kourbelan mallisto. Järjestän myös asiakasiltoja, joissa asiakkailla on ajan kanssa mahdollisuus tutustua tuotteisiin vapaamuotoisemmin oman pienen seurueen tai ystävien kanssa.

Kerro hauska sattumus työsi tiimoilta?

Monia hauskoja tapahtumia tietysti 30 vuoteen mahtuukin. Sydäntäni lämmitti viimevuoden puolella, kun pitkäaikainen asiakas tuli käymään ja kertoi, että iltapuku joka oli tehty hänelle jo urani alkuvuosina eli 30 vuotta sitten. Hän on käyttänyt moniosaista iltapukua ihan näihin päiviin asti ja nyt puvun on perinyt hänen tyttärensä. Tyttären yllä jatkuu iltapuvun tarina ja siinä todistetaan, että laadukkaalla kankaalla ja työllä on merkitystä.

Miten rentoudut työviikon lomassa?

Koko urani ajan olen aloittanut aamuni joogaamalla. Yksin yrittäjän päivät ovat tapahtumarikkaita ja tiiviitä, joten iltaisin en mielelläni sido itseni erityisesti mihinkään. Siksi esimerkiksi kuntosalilla käyminen ja vesijuoksu on harrastuksena hyvä, koska niitä harrastamaan pääsee, kun on aikaa. Rakastan ulkoilua ja sitä harrastamme perheeni kanssa niin paljon kuin viikonlopun tapahtumat antaa periksi. Irtiottoja täytyy toki tehdä välillä, onko se sitten Kuusamoon retkeilyä tai matka Helsingin sykkeeseen.

Milloin vietit viimeksi lomailit?

Harvinaista herkkua. Meillä suvussa on tapana käydä viiden vuoden välein jossakin yhdessä lomalla. Nyt se sattui juuri ennen joulua ja lomailimme suvun voimin Teneriffalla. Aurinko teki todella hyvää talven keskellä.

Mikä on mottosi työssä ja elämässä?

Se, minkä voit tehdä tänään, älä jätä huomiseen ja tee se vielä niin hyvin kuin voit. Tartu hetkeen!

 

Outi Sulkala

 

 

 

 

Yrittäjä Outi Sulkala-Lähde