One of the best LESKINEN pub in the world

Esa Hiltunen on toiminut yrittäjänä Oluthuone Leskisessä vuodesta 1996.

Mikä on yrityksesi tarina?

Oluthuone Leskinen on perustettu helmikuussa 1992 Saaristonkadulle. Leskinen siirtyi meille nykyisille omistajille 1996. Vuonna 2002 Leskinen muutti Rotuaarille. Yksi osakas tuli lisää vuonna 2008, kun menimme kimppaan Jumprun kanssa. Leskinen laajeni nykyiseen kokoonsa vuonna 2016.

Millainen asiakas ilahduttaa sinua?

Hyväkäytöksinen, huumorintajuinen ja joviaali immeinen. Heidänlaistensa kanssa pärjää aina.

Miten sinä ilahdutat asiakasta?

Luomme asiakkaillemme ja henkilökunnallemme hyvät puitteet asioida ja toimia. Laaja valikoima tuotteita ja asiantunteva palvelu toimivien tilojen kanssa saa asiakkaan palaamaan uudelleen. Henkilökuntahan on tärkein voimavara: siihen luotamme ja olemme siitä ylpeitä.

Kerro hauska sattumus työsi tiimoilta?

Aina ensin tulee mieleen yksi syksyinen sunnuntai-ilta. Kello oli varmaan jo puoliyö, kun vanhempi mieshenkilö tuli tiskille ja ilmoitti, että hänellä on varattuna huone tästä hotellista. Hän kertoi myös, millä nimellä on huoneen varannut. Ei mennyt kaverille läpi selitys, että emme ole hotelli vaan pieni pubi. Kaverihan kävi lopussa vähän aggressiiviseksi, kun olisi halunnut huoneeseensa nukkumaan, väsyhän hänellä jo näytti hieman olevan. Hotelliksi ei pystytty muuttumaan, joten lopulta pienen väännön jälkeen herra poistui tuulikaapista karmien kautta kadulle lukuisten sadattelujen saattelemana. Paikalla olevat asiakkaat nauroivat kaksin kerroin. Ei ole tätä setää näkynyt sen koommin, olisin kahvit toki tarjonnut.

Miten rentoudut työviikon lomassa?

Kotona puuhastelu ja lukeminen ovat hyvä keino saada aivot narikkaan. Vapaina viikonloppuina mökillä tai muuten vaan matkoilla. Matkustelu on harrastuksista tärkein. Välillä tulee harrastettua myös motorsporttia, bensan haju on lähellä sydäntä.

Milloin pidit viimeksi lomaa, missä vietit lomasi ja kuinka pitkä loma oli?

Kesällä pidin täydet neljä viikkoa. Vietin lomani Kuusamossa mökkeillen, Espanjassa löhöillen ja Suomessa autoillen. Se oli oikein hyvä ja monipuolinen setti rentoutumiseen ja arjesta irtautumiseen.

Mikä on mottosi työssä ja elämässä?

Ei saa ottaa stressiä asioista, mihin ei voi itse vaikuttaa. Yrittäjiltä varmaan tällainen asia tahtoo välillä unohtua…