Oluthuone Leskinen

”One of the best LESKINEN pub in the world”

Oluthuone Leskinen on perustettu vuonna 1992. Nimi tulee siitä että ravintolaa perustettaessa kaikki uudet ravintolat olivat englanninkielisiä, joten pubille haluttiin rehellinen ja suomalainen nimi, joka ei herätä kenessäkään pahoja viboja.

Leskinen on toiminut nykyisissä tiloissa vuodesta 2002 ja on laajenemassa kesäkuussa pallolle päin.

Leskinen on ollut oululaisille se pubi, joka toi olutkulttuurin Ouluun. Yli tuhat erilaista tynnyriolutta kertonee, että oululaiset ovat saaneet maistella hyvinkin erilaisia oluita, toki kaikki tuhannet eri pullo-oluet vielä päälle.

Suomessa on muutamia olutravintoloita, jotka tarjoilevat elävää olutta, ns. Real Alea. Tämä on englantilainen vanha traditio: olut, joka valmistuu tynnyrissä ja pumpataan suoraan tuoppiin. Leskinen on myynyt Real Alea jo kymmenen vuotta, ja lähin toinen pumppu on Tampereella. Kesäisin samaisesta pumpusta pumpataan Real Cider -juomaa, joka on elävä ja suodattamaton oikea siideri Englannista.

Leskisen henkilökunnan rennon letkeä meininki on vuosien varrella kartuttanut paljon mukavia kanta-asiakkaita, ja kun pubi täyttää helmikuussa 2017 maagiset 25 vuotta, on kohta jo lupa odottaa toista sukupolvea.

K-20

Yhteystiedot