Kipkop Store

Vähän erilainen kenkäkauppa

Kipkop Store on oululainen naisten kenkäkauppa, joka on erikoistunut tavanomaisesta poikkeaviin, näyttäviin kenkiin sekä vaatteisiin ja asusteisiin. Yritys perustettiin vuonna 2011 verkkokauppana Sanna Määtän perheen autotallissa. Pleaser Usa -maahantuonti aloitettiin ja kenkämallisto oli erittäin näyttävää ja korkeakorkoista.

”Aluksi kuviteltiin, että me keskitytään pelkästään korkeakorkoisiin kenkiin. Tuotteet pakattiin ja lähetettiin iltaisin ja keskellä yötä, jotta kengät ehtisivät asiakkaalle mahdollisimman nopeasti. Keskimääräinen toimitusaika oli noin 2-3 päivää, joka oli vuonna 2011 supernopeaa. Oli suorastaan hämmästyttävää kuinka myynti lähtikin käyntiin, mutta tilausmäärät pysyivät pienenä.”

Yrityksen oltua toiminnassa vuoden verran, oltiin päätösten edessä. Tilausmäärät pysyivät yhä pieninä, mutta asiakaspalaute toiminnasta ja nopeudesta oli erittäin positiivista. Mallistoa laajennettiin aluksi korkeakorkoisiin saappaisiin muilta merkeiltä ja uudetkin kengät otettiin markkinoilla hyvin vastaan.

Muutaman vuoden sisällä toiminta oli kasvanut niin huimasti, että varasto oli siirrettävä isompiin tiloihin Oulun Tuiran kaupunginosaan, jossa yritys alkoi pitämään myös Outlet-päiviä. Isot brändit kiinnostuivat KipKopin toiminnasta Ylen uutisiin tekemän jutun jälkeen.

Myöhemmin varastorakennuksen ison julkisivuremontin vuoksi yritys päätti etsiä uudet toimitilat nopealla aikataululla.

”Löydettiin ja muutettiin Aleksanterinkadulle Ouluun. Tilaa ihan mukavasti, reippaat 200 m2, joka riittää verkkokaupan tarpeisiin. Hinta on kova, mutta riski on otettava. Avattaisiinko muuten samalla ihan oikea kenkäkauppa Ouluun, joka olisi auki ihan oikean kaupan tavoin? Siitä se ajatus sitten lähti.”

Yritys avasi ensimmäisen virallisen myymälänsä elokuussa 2016.

Monet Kipkop Storen myymistä kengistä kuuluvat uniikkeihin kenkäeriin, joita ei saa enää mistään muualta. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseistä kenkämallia on valmistettu vain tietty pienehkö määrä, eikä uusia pareja enää tulla tuottamaan.

”Jokaikinen kenkäpari on sovitettu ennen kengän valitsemista myyntiin ja vielä uudelleen tuotetekstejä laatiessa, näin voimme taata laadun ja istuvuuden suomalaisen naisen jalkaan ja käyttöön. Toimimme itse kenkiemme maahantuojana. Kenkiemme yhdistävänä tekijänä ovat upea ulkoasu, erinomainen hinta/laatusuhde sekä sopivuus käyttötarkoitukseensa.”

”Minun unelmaani, Kipkop Storea, ei ole olemassa ilman sinua. Toivottavasti kenkämme ovat myös osa sinun unelmaasi ja saan palvella sinua yhdessä henkilökuntani kanssa mahdollisimman pian!”

– Sanna Määttä, Kipkop Storen omistaja

Yhteystietoja