Käsintehtyä ruokaa ainutlaatuisessa nostalgiaa huokuvassa miljöössä


Mikä yritys?

Ravintola Rauhala Ainolanpuiston kupeessa. Osoite Mannenkatu 4 B, 90130 Oulu.

Rauhala on ravintola, joka toimii päiväsaikaan kokous- ja lounaspaikkana sekä iltaisin ja viikonloppuisin tilausravintolana.

Vetävin tähtituote tai palvelu?

Rauhalassa vaalitaan perinteitä niin lounaalla kuin juhlajärjestelyissäkin. Ja koska Rauhala muistetaan myös vanhastaan ylioppilastalona, ovat akateemiset juhlat olleet aina tärkeä osa arkeamme. Karonkkajuhlia ja muita akateemisia tilaisuuksia on lähes viikoittain ympäri vuoden. Akateeminen juhlaetiketti on tullut näin erinomaisen tutuksi vuosien varrella

Millaista asiantuntemusta?

Rauhala on erinomainen paikka hääjuhlien ja muiden perhejuhlien järjestämiseen. Tiloja löytyy niin isompiin tarpeisiin kuin pieniinkin juhliin. Talosta löytyy alakerrasta neljä erikokoista kabinettia ja yläkerrasta kaksi. Tiloja on mahdollista yhdistellä isommaksi kokonaisuudeksi tai varata vain yksi tila. Tilat ovat juhlavat ja toimivat moneen erilaiseen tarpeeseen ja esim. hääjuhlissa ei tarvitse juurikaan panostaa koristeluun. Rauhalan patiolla on myös pitkät perinteet tapahtumapaikkana. Elojazzeja ja muitakin musiikkitapahtumia on järjestetty vuosia ulkoilmaravintolassa Rauhalan pihalla. Samoin useita isompia yritysten kesäjuhlia. Nykyisin Rauhala ja patio muodostavat valtavan hienon kokonaisuuden Voimala 1889 ravintolan sekä Tuba Food & Lounge ravintolan kanssa sisäpihalle. Alueella voi järjestää kesäaikaan jopa 1000 henkilön tapahtumia.

Ketä meillä on töissä?

Meillä on töissä ympäri vuoden seitsämän henkilöä sekä muutama kausityöntekijä sesonkeina (kesällä ja joulun alla). Ravintola Rauhalaa ovat vuodesta 2002 saakka luotsanneet keittiömestari Matti Sotaniemi ja ravintoloitsija Anne Mikkola. Molemmilla on ravintolalankoulutus ja pitkä kokemus alalta. Matti on vastannut keittiöstä ja Anne myynnistä ja asiakaspalvelusta. Vuosien varrella on kuunneltu herkällä korvalla asiakkaiden toiveita ja toimintaa kehitetty ja viety eteen päin sen mukaan. Juhlaperinteiden vaaliminen ja hyvä käsintehty ruoka on kuitenkin ollut aina toiminnan kulmakivi, minkä pohjalle kaikki rakentuu.

Mitä kuluttaja meiltä saa?

Rauhalan erikoisuuksia on alusta saakka ollut myös ruokaan ja juomaan liittyvät ohjelmapalvelut. Mestari Matin pihvikurssi on klassikko, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen. Lisäksi myynnissä on myös pastakurssi ja erilaisia viinikursseja. Suureen suosioon on viime vuosina nousseet myös kesäaikana toteutettavat grillauskurssit. Asiakkaiden toiveista on lisäksi vietetty monenlaisia teemajuhlia vuosien varrella, mm. kantribileitä, discobileitä, Saksalaisia juomalaulujuhlia, Italian iltoja ja murhamysteereitäkin on ratkottu yhteistyökumppanin avulla onnistuneesti. Meidän konseptiin on aina kuulunut joustavuus, mieluusti tehdään juhlia ja tapahtumia hyvinkin räätälöidysti.

Miten satsaamme paikallisuuteen?

Rauhala tunnetaan hyvästä kotiruokalounaasta ja asiantuntevasta juhlapalvelusta. Keittiöllä raaka-aineina käytetään lähialueen valikoimaa mahdollisimman paljon ja ruoka valmistetaan käsityönä omassa keittiössä.

Mikä on meidän mottomme?

Elämä Rauhalassa on yhtä juhlaa ja aina kun on syytä juhlia, kannattaa juhlia 🙂

 

Ravintola Rauhalan löydät osoitteesta Mannenkatu 4 B, 90130 Oulu

Klikkaa tästä Rauhalan verkkosivuille >>