Jo 20-vuotta yksilöllistä korun valmistusta

Mikä yritys?

Kultaseppä Räsänen on 20 vuotta täyttävä kultasepänpaja Pakkahuoneenkatu 15:sta, Oulun keskustan perinteikkäässä Puistolan kiinteistössä. Samassa tilassa on ollut kultasepänliike yli sata vuotta, heti Puistolan valmistumisesta saakka.

Vetävin tähtituote tai palvelu?

Kultaseppä Räsänen tekee koruja asiakkaan toiveiden mukaan.Tilaustöistä suosituimpia ovat kihla- ja vihkisormukset. Asiakkaan toiveiden toteuttaminen kilpailukykyiseen hintaan ja laadukas toteutus
on sydän asiani.

Millaista asiantuntemusta?

Kultaseppä/taidekaivertaja Jukka Räsänen on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutin Kultaseppäopistosta vuonna 1994 ja oma paja hänellä on ollut 20 vuotta. Vuonna 2017 Jukka Räsänen valittiin Vuoden Kultasepäksi valtakunnallisesti ja edellisenä vuonna Lily -sormus pärjäsi Vuoden kaunein sormus kilpailussa. Hän on opiskellut muotoilua, gemmologiaa ja 3D -mallinnusta, joita kaikkia voi tänä päivänä hyödyntää korujen suunnittelussa. Suurin osa koruista suunnitellaan 3D -mallinnuksen avulla ja tehdään käsityönä Oulussa.

Ketä meillä on töissä?

Kultaseppä Räsänen on yhden miehen verstas, jolla on tiivis yhteistyö verkosto. Korujen korjaukset tekee pajalla korumuotoilija Kirsi Filppula, kellojen korjaukset viedään kelloseppä Jouni Heiskarille ja valutyöt tehdään Kouvolassa ja Kirkkonummella. Yhden kultasepän ei nykyään tarvitse tehdä ihan kaikkea itse.

Mitä kuluttaja saa?

Pajalla kuunnellaan asiakasta, hän pääsee vaikuttamaan korun valmistukseen ja esittämään toiveet. Korusta tehdään juuri sellainen kuin asiakas toivoo, ilman kompromisseja. Pajalla on myös myytävänä suomalaisten
kultaseppien mallistoa, kuten Anna´s Darling, KIF Design ja Taigakoru.

Miten satsaamme paikallisuuteen?

Visuaalisen suunnittelun ja tuotteiden painamisen hoitaa oululainen yritys, samoin kuin yksi Suomen suurimmista jalokivikauppiaista on Oulusta.