Asenteella ja ammattitaidolla – kauneushoitola Beauty Spot Rotuaarilla

Auli Lukkarila on toiminut yrittäjänä Beauty Spotissa vuodesta 1985.

Mikä on yrityksenne tarina?

Perustin hoitolan Beauty Center Liikuntakeskuksen yhteyteen Isollekadulle. Pitkään en yrittäjäksi alkamista harkinnut, päätös syntyi yhden keskustelun aikana. Tuumasta toimeen ja pankkiin lainaa anomaan. Kauneus ja hyvinvointi olivat silloin ja ovat edelleen suuri intohimoni. Varsinaisen kosmetologin työn lisäksi pidin aerobic-tunteja ja opetin tanssia. Pikkuhiljaa hoitola veti pisimmän korren ja muut työt jäivät. Välissä tein 2 lasta, rakkaat tytöt Saaran ja Veeran. Äitiyslomat olivat hiukan normia lyhyemmät. Vuodesta 1987 olen ollut työnantaja. Tällä hetkellä hoitolassa toimii 4 kosmetologia, itsenäisinä yrittäjinä. Oma erikoisosaaminen on kestopigmentointi ja kehysstailaus.

Millaiset asiakkaat ilahduttavat?

Minä olen iloinen jokaisesta asiakkaasta. Nautin kohtaamisista erilaisten ihmisten kanssa. Se on tosi rikasta ja antaa minulle energiaa. Välillä nauretaan ja iloitaan, välillä itketään ja puhutaan vakavampia. Koko elämän kirjo on tarjolla. On mahtavaa kun näkee tyytyväisen asiakkaan, se on minun paras palkintoni!

Kerro hauska sattumus työsi tiimoilta?

Tuleva morsian tuli kaason kanssa häämeikkiharjoitukseen ja sitten kaaso ilmoitti, että joutuu käymään asioilla. Hän oli aiemmin pyytänyt minua tekemään 60-luvun meikin harjoituksessa jos vain onnistuu. Kyseessä oli tietenkin polttarit. Käänsin morsiamen pois peilistä ja juttelin väreistä. Sovittiin oikein luonnollisesta, vain piirteitä korostavasta meikistä. Hänen ilmeensä oli aikamoinen kun käänsin hänet peiliin, luomissa helmiäistä sinistä ja huulet pinkit. Onneksi juuri silloin polttariporukka ryntäsi sisään! Siitä saatiin hyvät naurut koko porukka, morsiankin sen jälkeen kun järkytykseltä selvisi.

Miten rentoudut työviikon lomassa?

Kesäisin parasta rentoutumista on golf, talvella sauvakävelen ja muuten ulkoilen. Käyn myös säännöllisen epäsäännöllisesti kuntosalilla Beauty Centerissä. Luen paljon (myös naistenlehtiä) ja ratkon ristisanoja.

Milloin pidit viimeksi lomaa?

Tänä vuonna pidin lomaa heinäkuussa golfaten ympäri Suomenmaata ja Oulussa. Tavattiin ystäviä ja käytiin heidän mökeillään. Rakastan kesäistä aamukahvittelua Oulun torilla, siellä on aivan oma tunnelmansa.

Mikä on mottosi työssä ja elämässä?

Rakasta mitä teet, tee se täysillä ja päinvastoin kuin muut. On rohkeaa uskaltaa seurata sydämen ääntä.

Yrittäjä Auli Lukkarila