Aidosti oululainen palveleva hattukauppa

Liisa Paasimaa on toiminut yrittäjänä Hattuateljee Saarassa vuodesta 2013.

Mikä on yrityksenne tarina?

Olen kolmas hattukauppias Saaran pitkässä historiassa, joka on alkanut jo 1963. Ensimmäinen omistaja oli Saara Valkosalo (ent. Mollberg) vuoteen 1971. Seuraava omistaja oli Hilkka Mattila vuoteen 2013 asti. Itse tulin Saaraan töihin vuonna 1989 ja ostin Saaran edelliseltä omistajalta hänen jäädessään eläkkeelle. Saaran valikoimaa ja ilmettä onkin nuorennettu omana aikanani. Palaute mikä on saatu on ollut pelkästään positiivistä.

Millainen asiakas ilahduttaa?

Kaikenlaiset asiakkaat, kaikenikäiset miehet ja naiset! Laaja asiakaskunta ruokkii luovuuttamme ja antaa meille mahdollisuuden pitää monipuolista valikoimaa.

Miten sinä ilahdutat asiakastasi?

Toivottavasti ilahdutan heitä suunnittelemalla ja tekemällä hyviä ja mieluisia lakkeja! Tälläkin hetkellä on suunnitteilla uusi malli ja etsinkin sopivia materiaaleja sen toteuttamiseen. Kun uusi malli valmistuu, niin se esitellään aina facebook -sivuillamme.

Kerro hauska sattumus työsi tiimoilta?

Orava hattukaupassa! Ulko-ovet olivat auki ja oravanpoikanen eksyi sisään ja hyppäsi näyteikkunaan. Ennen kuin se saatiin houkuteltua ulos eväsmyslistä tehdyllä siemenreitillä, orava ehti ilahduttaa näyteikkunassa aika monta ohikulkijaa! Ystävällinen rouvakin kävi tarjoamassa apuaan oravan häätöön.

Miten rentoudut työviikon lomassa?

Rentoudun jokaviikkoisella joogatunnilla ja neulomalla. Iltaisin tv:tä katsellessa syntyy neulelakkeja, jotka sitten vuoritetaan ja viimeistellään Saarassa.

Milloin vietit viimeksi lomaa?

Kesällä pidin kahden viikon loman kotoillen. Lisäksi teimme mieheni kanssa päivän pituiset kaupunkilomat sekä Kuopioon että Luulajaan.

Mikä on mottonne työssä ja elämässä?

Ei ole sattumaa, kaikella on tarkoituksensa.

Yrittäjä Liisa Paasimaa