Oulu satsaa pyöräilyn ja joukkoliikenteen kehittämiseen

Oulu panostaa kaupunkipyöräjärjestelmän lisäksi baanapyörätieverkostoon. Uusi 600 pyörän ja 60 pyöräaseman verkosto tulee oululaisten ja matkailijoiden käyttöön kesällä 2019.

Kaupunkipyöräjärjestelmän kokonaishinta 10 vuoden ajalta on 6,7 M€. Sen hinnoittelu, asemaverkosto ja toiminta tehdään sellaiseksi, että kynnys käyttää kaupunkipyöriä on matala. Yhdyskuntalautakunta määrittää huhtikuun aikana asemien paikat ja hinnoittelun. Myöhemmin kesällä lautakunta käsittelee myös pyöräilyyn liittyvää Baanaverkosto 2030 suunnitelmaa. Se tarkoittaa kaupungin systemaattista panostusta pääpyöräreittien kehittämiseen.

Tulevina kolmena vuonna se tarkoittaa vajaan 4 miljoonan euron satsausta pyöräilyn pääreittiverkoston kuntoon.

Aluksi kuntoon laitetaan keskeiset 20 km

Pyöräilyn pääreittiverkostoa on yhteensä hieman yli 100 km.

Pyöräilykaupunki

Oulu vahvistaa satsauksillaan pyöräilykaupungin imagoa. Ympäristötekona lisäämme kestävien liikkumismuotojen osuutta.

Kaupunginhallitus on vastikään linjannut tavoitteeksi kestävien liikkumismuotojen kulkumuoto-osuuden noston 50 %:iin. Nykyisellään kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuus on 44%. Se merkitsee joukkoliikenteen ja pyöräilyn kehittämistä mm. Baanaverkostosuunnitelma 2030 ja kaupunkipyöräjärjestelmän kautta.

Joukkoliikennestrategiassa esitetään bussiliikenteen matkustajamäärien tuplaamista nykyisestä 9 miljoonasta vuotuisesta matkustajasta vuoteen 2030 mennessä.

Nimi hakusessa uusille kaupunkipyörille – ehdota omaa suosikkiasi ja voita 10 vuoden kausikortti

Kaupunkipyöräjärjestelmän nimi on vielä auki. Minkä nimen oululaiset kokisivat omakseen? Millaista nimeä sinä ehdotat? Nimikilpailu on auki 25.3. – 1.4.

Kiitos kaikille nimeä ehdottaneille. Ehdotuksia tuli määräaikaan mennessä lähes 2200 kpl! Oulun kaupungin ja Kalevan edustajista muodostuva raati käy läpi kaikki nimiehdotukset ja voittajanimi julkistetaan sunnuntaina 7.4. Kalevassa ja tässä artikkelissa.

Voittajanimeä ehdottanut saa palkinnoksi 10 vuoden kausikortin uuteen kaupunkipyöräjärjestelmään. Lisäksi kaikkien nimeä ehdottaneiden kesken arvomme yhden 10 vuoden kausikortin kaupunkipyöräjärjestelmään.

Voittajille ilmoitamme henkilökohtaisesti ja nimet julkaistaan 7.4. Kalevan medioissa.