Ojan Rauta Areenalla käy kova kuhina

Syksyllä 2019 monen ohikulkijan leuat loksahtivat auki, kun Kempeleen Linnakankaalle, Nelostien varteen nousi suuri ylipainehalli. Halli kantaa nimeä Ojan Rauta Areena ja siellä liikkuvat eri lajien parissa niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin. Vuositasolla käyntimäärä on noin 150 000 kävijää (yksittäisinä käynteinä mitattuna). Kuhina on siis kova, varsinkin syksystä kevääseen.

Oulussa ja sen lähialueella on edelleen valtava tarve uusille liikuntaolosuhteille. Tähän Ojan Rauta Areena on tuonut merkittävää helpotusta. Suurimmat käyttäjäryhmät tulevat jalkapalloilijoista ja pesäpalloilijoista. Joustokerroksella varustettu tekonurmi on saanut käyttäjikseen kuitenkin myös mm koulu- päiväkoti- ja työpaikkaliikuntaa, erityisliikuntaa, yleisurheilijoita, frisbeegolffareita ja eri palloilulajien edustajia.

Ojan Rauta Areenalle onkin myynnissä vuoroja eri lajeille ja tapahtumille. Lisätietoja tästä löytyy nettiosoitteesta https://www.kempeleareena.fi/. Käyttäjät pääsevät liikkumaan talvellakin miellyttävässä noin +8 asteen lämpötilassa, huippuhyvällä tekonurmialustalla. Päiväaikaan areenan kattoikkuna tarjoaa mukavaa luonnonvaloa ja hämärän koittaessa led-valaistus antaa erinomaisen valon mm pallopeleille. Talvella 2020 asennettu kuvauslava mahdollistaa otteluiden tai treenien kuvaamisen erinomaisesta kuvakulmasta.

Alue kehittyy edelleen

Areenan omistaa 100%:sti Kempeleen Palloiluhalli Oy, jonka puolestaan omistavat 100%:sti Ajax-Sarkkiranta ry, Tervarit Juniorit ry ja Kempeleen Kiri ry. Seurat toteuttavat Ojan Rauta Areenalla aktiivisesti harjoitus- ja pelitoimintaa. Pelitoiminta on kerännyt väkeä lähialueen lisäksi mm Rovaniemeltä, Kuopiosta, Kajaanista, Kokkolasta, Seinäjoelta ja Jyväskylästä. Tulevana sesonkina pelataan mm supersuosittua jalkapallon talviliigaa, joka keräsi talvelle 2019-2020 toistasataajoukkuetta!

Suuren kysynnän myötä Linnakankaan ja Linnakallion alue kehittyy jatkuvasti, niin myös Ojan Rauta Areenan ympäristö. Areenan viereen valmistui Kempeleen kunnan rakennuttama ulkokenttä, laadukkaalla tekonurmipinnalla ja valaistuksella varustettuna. Kempeleen Palloiluhalli Oy vetää puolestaan tällä hetkellä hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa areenan viereen noin 1000 m2 urheilutalo. Uuden urheilutalon on tarkoitus pitää sisällään mm. uudet pukuhuone- ja pesutilat sekä oheisharjoittelu- ja ravintolatilat. Infraa alueelle parannetaan niin ikään yhteistyössä Kempeleen kunnan kanssa edelleen.

Kempeleen Palloiluhalli Oy:n toimitusjohtaja Arttu Kauppinen kiittelee yhteistyökumppaneita vuolaasti erinomaisista olosuhteista:

”Ilman yhteistyökumppaneiden tukea tällaisen olosuhteen rakentaminen ja edelleen kehittäminen olisi äärimmäisen vaikeaa, jopa mahdotonta. Iso kiitos siis kaikille yhteistyökumppaneillemme. Erityiskiitos Ojan Raudalle, jonka tuki ja yhteistyö on ollut korvaamatonta. Olemme syventäneet yhteistyötä Ojan Raudan kanssa areenan valmistumisen jälkeenkin niin yhtiö- kuin seuratasollakin. Ideoimme vuorovaikutteisesti edelleen uusia yhteistyön ulottuvuuksia ja muotoja”.