Tee sitä, mitä rakastat – robottiruohonleikkuri hoitaa nurmikon puolestasi

”Robottileikkurit eivät enää ole outoja kummajaisia vaan tarkka lenkkeilijä näkee melkein jokaisella pientaloalueella ahkeroivia robotteja. Robottileikkurin idea tiivistyy silloin, kun aamukahvia keitellessä ikkunasta ensin ihailee tasaista nurmikkoa ja sitten huomaa, että siellähän se meidän Paavo ahkeroi vesisateesta huolimatta. Kun ilma päivän päälle kirkastuu ja kosteus haihtuu, päästäänkin heti koko perheen voimin grilllaamaan ja nauttimaan kauniista pihasta. Kenenkään ei tarvitse käyttää aikaa ruohonleikkurin lykkäämiseen eikä polttoaineen tai öljyjen kanssa läträämiseen. Naapurisopukin säilyy, kun robotit on semmoisia hiljaisia kavereita. Monissa perheissä tämä mieluista apuri on vähän kuin lemmikki, joka saa nimen. Ja jostain syystä se yleensä on poika”, Kalajoen Ojan Raudan myymäläpäällikkö Saku Sorvari kertoo nauraen.

”Kun olet valinnut pihasi tarpeisiin sopivan robottileikkurin, pääset nauttimaan lisääntyneen vapaa-ajan lisäksi monista muistakin robottiruohonleikkurin eduista.”

Täydellisesti leikattu nurmikko vaivattomasti

Gardenan robottileikkuri hoitaa nurmikon puolestasi ja lämpimänä kesäpäivänä saat nauttia täydellisesti leikatusta nurmimatosta paljaiden varpaiden alla. Gardenan SensorCut-menetelmän ansiosta ruohonkorret leikataan eri suunnista mattomaisen terävillä tarkkuusterillä. Koska leikkuri leikkaa usein ja vain hyvin vähän kerrallaan, leikkuusilppua ei tarvitse kerätä. Ruohonkorren päät putoavat takaisin juurille ja toimivat siten luontaisena ravinteena ja vähentävät lannoituksen tarvetta. Nurmikosta tulee vihreämpi, tuuheampi ja terveempi. Gardenan SensorControl-ominaisuus myös säätää automaattisesti leikkuutiheyttä esim. ruohon kasvun hiipuessa. Robottiruohonleikkuri ei  ole mikään virtasyöppö vaan  kuluttaa kuukaudessa vähemmän sähköä kuin kahvinkeitin.

Puutarha säilyy hiljaisuuden keitaana

Gardenan robottiruohonleikkuriperheen nimi on Sileno, koska Gardenan robottileikkurit ovat ylivoimaisia voittajia hiljaisuudessa. Sileno ei häiritse sinua tai naapureitasi – edes yöaikaan leikatessaan. Voit asettaa sen työskentelemään vain tiettyinä kellonaikoina tai vaikkapa öisin. Tuskin huomaat sen olemassaoloa. Sileno City ja Life ovat äänenvoimakkuudeltaan vain 58 db(A).

Ota huomioon robottiruohonleikkurin valinnassa

Robottiruohonleikkurin valitseminen on äärimmäisen helppoa, kun vastaat muutamaan pihaasi liittyvään kysymykseen.  Ojan Raudan ammattitaitoset myyjät auttavat mielellään valinnassa.

1. Nurmialueen koko

Nurmialueen pinta-ala on yksi tärkeimmistä robottiruohonleikkurin valintaan vaikuttavista tekijöistä. Aloita siis selvittämällä nurmialueen koko. Oman nurmikon  pinta-alasta on yleensä aika hyvä käsitys. Gardenan valikoimassa on robottileikkureita eri kokoisille pihoille. Sileno City sopii alle 500 m2 pienelle pihalle, Sileno Life keskikokoiselle 750-1250 m²  pihalle ja SILENO+ suureen yli  2000 m²  puutarhaan.

2. Pihan monimuotoisuus

Jos piha on monimuotoinen eli sisältää paljon esteitä, kapeita käytäviä ja etäämmällä sijaitsevia alueita, ota se huomioon mallia valitessasi. Alueiden tulee olla yhteydessä toisiinsa, jotta robotti hoitaa koko nurmialueen itsenäisesti. Kapeakin käytävä riittää. Sileno on loistava suunnistaja ja sielviää jopa 60 cm:ä kapeista käytävistä.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos nurmikon leikkaaminen onnistuu tavallisella ruohonleikkurilla, piha soveltuu myös robottileikkurille. Kaikki Gardena Sileno -mallit selviävät vaivatta jopa 35 % jyrkistä rinteistä, mikä tarkoittaa 35 cm:n korkeuseroa yhden metrin matkalla. Nurmikon epätasaisuus ei ole ongelma, kunhan piha ei sisällä syviä kuoppia tai esim. puun juuria, joihin leikkuri voi jäädä kiinni. Asentamisen yhteydessä tehtävillä pienillä paikkauksilla ja lisäämällä ongelmakohtiin multaa, tämäkin saadaan helposti ratkaistua.

3. Helppokäyttöisyys

Gardena-robottiruohonleikkurin käyttöönotto vie vain hetken selkeiden ohjeiden ja YouTube-oppaan ansiosta. Rajakaapelia ei tarvitse kaivaa maahan vaan se kiinnitetään kevyesti maahan ja annetaan ruohon kasvaa päälle.  Gardenan robottileikkuria hallitaan helppokäyttöiseltä näytöltä tai älypuhelimella Gardena Smart App -sovelluksen avulla mistä päin maailmaa tahansa.

4. Toimintavarmuus ja turvallisuus

Gardena-robottiruohonleikkurit perustuvat yli 20 vuoden kokemukseen robottiruohonleikkuusta. Siksi voit luottaa Gardenan edistykselliseen ja innovatiiviseen tekniikkaan sekä kestävyyteen.

Gardena Sileno selviää kapeimmistakin alueista ja tiukimmista kulmista, eikä jätä mitään leikkaamatta. Se myös toimii joka säällä. Kun muut automaattiset ruohonleikkurit siirtyvät takaisin latausasemaan sateen alkaessa, Sileno jatkaa leikkuutyötään eikä pahastu pientä likaa vaan toimii täysin tehokkaasti ja luotettavasti.  City- ja Life-mallin voi puhdistaa helposti puutarhaletkulla!

Leikkurit ovat myös turvallisia. Robottiruohonleikkurin terät  ovat niin syvällä ulkoreunan sisäpuolella ja suojattuja, etteivät varpaat tai lemmikkien tassut ole vaarassa. Lapset on kuitenkin hyvä opettaa pysymään poissa robotin tieltä. Erittäin herkkä törmäyssensori ja maahan asennettu rajalanka varmistavat, että puutarhan esteet eivät ole leikkurille ongelma. Jos robottiruohonleikkuri nostetaan, leikkuuterät pysähtyvät turvallisuussyistä välittömästi.

Pihaasi parhaiten sopivan robottileikkurin valinnassa auttaa myös Gardenan valintaopas.

Nautitaan auringosta, lämmöstä ja vasta leikatun nurmen tuoksusta!

Yhteystiedot:

Kempele

Marko Koivunen

044 7997453

Raahe

Jarno Ruostetsaari

044 7997559

Jukka Klaavo

044 7997525

Kalajoki

Juha Suni

044 7997318

Oulainen

Marko Kemppainen

044 7997281

 

 

Artikkeli on Ojan Raudan tuottamaa kaupallista sisältöä.