Rautakaupan noutopihalla käy melkoinen kuhina

Kuorma lähdössä asiakkaalle Kalajoelle.

Ojan Rauta Kempeleen logistiikkapäällikkö Jarno Marttilalla on käynnissä vuoden vilkkain aika. Talvisin noutopihalta lähtee työmaille keskimäärin 15 nosturiauton jakokeikkaa päivässä. Keväällä määrä nousee 25 kuormaan. Lisäksi Oulun seudun ulkopuolelle viedään rakennustarvikkeita kolmella suurella ajoneuvoyhdistelmällä päivittäin. Noutopihan vilskeessä ovat mukana myös kuluttaja-asiakkaat peräkärryineen.  Keväisin, heti ilmojen lämmittyä peräkärrykuormien määrä kaksinkertaistuu. Lähtevien kuormien lisäksi rautakauppaan tulee uutta tavaraa noutopihan kautta yli kymmenellä rekalla päivässä.

Noutopihan helmi.

Nuoret saavat työkokemusta ja opiskelurahaa

Kevään korvalla noutopihan henkilökunta kolminkertaistuu, kun tiimiin liittyy työkokemusta ja opiskelurahaa hankkivia nuoria. Noutopihalla nuoret ovat pitkän kesän kokeneiden rautaisten ammattilaisten opissa. Huhtikuussa työt käynnistetään piha-alueiden siivouksella ja samalla noutopihan tuotteet tulevat uusille työntekijöille tutuiksi. Sitten nuoret pääsevätkin palvelemaan ensimmäisiä terassinrakentajia. Kesän aikana nuoret oppivat laajan kirjoin töitä kuorman purusta myyntityöhön. Joskus tekevälle myös sattuu, mutta työ tekijäänsä opettaa, kun siihen annetaan mahdollisuus. Syyskuun loppuun mennessä noutopihalla onkin jo joukko uusia ammattilaisia, jotka on harmi päästää takaisin koulun penkille.

Atte on toista kesää töissä noutopihalla.

Noutopihalla asioiminen on helppoa

Vilkkaan liikenteen lisäksi noutopihan tavarapaljous saattaa hämmentää ensikertalaista kuluttaja-asiakasta. Noutopihalta löytyy monenlaista puutavaraa rakentamiseen, eristeitä, rakennuslevyjä, laasteja ja paljon muuta. Kesäikaan noutopihalta haetaan erityisesti pihakiviä, kestopuuta ja muita piharakentamisessa tarvittavia materiaaleja.

Varastopäällikkö Jarmo Pekkala kertoo, että asioiminen noutopihalla on kuitenkin  helppoa, kun kulkee merkittyjä ajoväyliä ja liikkuu rauhallisesti. Toki liikennettä täytyy seurata tarkasti, koska pihalla liikkuu trukkeja, muita asiakkaita ja tavarantoimittajien suuria autoja. Noutopihan aktiivinen henkilökunta on pihalla asiakkaita varten joka säällä ja auttaa löytämään oikeat tuotteet ja järjestämään ostoksille sopivimman kuljetuksen.

Yritysmyynnin ja noutopihan yhteistyö on saumatonta.

Tavarat toimitetaan asiakkaille  kustannustehokkaasti

Noutopihalta voi hakea tarvitsemansa tavarat ja vaikka nostella ne itse peräkonttiin tai peräkärryyn.  Sitten kuorman kanssa siirrytään kassalle, joka tarkastaa määrät, laittaa ostokset tiliasiakkan tilille tai vastaanottaa maksun. Jos tavarat eivät kulje omalla kyydillä, mietitään tapauskohtaisesti edullisin ja nopein kuljetusmuoto. Asiakas voi myös varata veloituksetta lainakärryn yksittäisiä kuljetuksia varten. Ojan Raudan lainakärryt ovatkin kovassa käytössä ympäri vuoden. Kun kuljettaa tavaroita itse, on hyvä muistaa, että kuorma on aina kuljettajan vastuulla.

Rahtipalvelu on asiakkaalle helpoin ja varmin tapa kuljettaa. Tavaroille voimme järjestää myös nopean pakettiautokyydin.  Suuremmat tilaukset toimitamme jakeluautoilla lavoittain haluttuun paikkaan työmaalle. Auto myös purkaa kuorman, jolloin tavaralavat säilyvät suojattuina. Yritysasiakkaille toimitamme tavaroita pitkillä runkorahdeilla aina Lappiin ja pääkaupunkiseudulle saakka.

Kiitos ja tervetuloa uudelleen!