Helpotusta kuumaan kesään – ja muut hyvät syyt hankkia ilmalämpöpumppu

Mietitkö kotisi energiaratkaisujen päivittämistä? Usein ensimmäisenä etsitään korvaavaa energiamuotoa perinteiselle suoralle sähkölämmitykselle tai öljylämmitykselle. Edullisin ja vaivattomin tapa aloittaa energiakuluissa säästäminen on ilmalämpöpumpun hankkiminen.

Isonkin energiaremontin voi tehdä vähitellen. Ilmalämpöpumppu asennetaan yleisimmin sähkölämmityksen rinnalle, mutta se sopii yhtä lailla maalämmön tai leivinuunin kaveriksi.

Ilmalämpöpumpusta on moneksi.

”Siinä missä talvella voidaan säästää energialaskussa, voidaan kesällä nauttia viileämmästä sisäilmasta ja vanhemmissa taloissa myös paremmasta ilmanlaadusta. Se on myös olemassa olevista vaihtoehdoista edullisin investointi, kun mietitään ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseksi. ”

kertoo Panasonicin ilmalämpöpumppuja maahantuovan Kauko Oy:n aluemyyntipäällikkö Jussi Peltola.

Miksi ilmalämpöpumppu?

 • Pienellä vaivalla säästöä energialaskuun

  Parhaat mallit pystyvät tuottamaan lämpöä jopa 30 asteen pakkasessa. Se säästää helposti neljänneksen ja parhaimmillaan jopa puolet omakotitalon lämmityskuluista ilman mitään muita saneeraustoimia.

 • Monikäyttöinen

  Ilmalämpöpumppu sopii suorasähkön ja öljylämmityksen rinnalle, mutta myös vaikkapa maalämmön tai leivinuunin kaveriksi.

 • Asumismukavuutta

  Ilmalämpöpumpulla voi myös viilentää kotia. Normaalikokoisen omakotitalon viilentämiseen kesähelteellä kuluu tämän hetken energiahinnoilla vain noin 20-30 senttiä vuorokaudessa. Huonelämmön laskeminen säästää myös kylmälaitteiden sähkönkulutusta puhumattakaan paremmista yöunista – kolmen asteen pudotus lämpötilassa saattaa laskea ilmankosteutta kolmanneksella, jolloin kosteuden väheneminen saa ilman tuntumaan viileämmältä.

 • Puhtaampi sisäilma

  Erityisesti vanhoissa taloissa, joissa ilmanvaihto on heikko, ilmalämpöpumppu parantaa sisäilman laatua huomattavasti.

 • Joustavuus rahoituksessa

  Kun lähdet ilmalämpöpumppuostoksille Ojan Rautaan, voit sopia maksusta sinulle sopiviin kuukausieriin. Ensimmäiset 6 kk ovat korottomia.

panasonic_ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu rahoituksella

Ojan Raudan edullisen ja joustavan rahoituksen kautta ilmalämpöpumpun ja muiden rautakauppahankintojen tekeminen ei välttämättä ole siitä kiinni, löytyykö tililtä heti koko summa. Esimerkiksi ilmalämpöpumpun hinta liikkuu 1500 € tietämillä, ja sen voi halutessaan jakaa vaikkapa 50 € kuukausieriin. Uusiin rahoitussopimuksiin saa 6 kk korotonta maksuaikaa näin halutessaan.

Rahoituksen avaaminen on helppoa; se onnistuu vaikkapa Ojan Raudan nettisivujen kautta. Voit tehdä hakemuksen kotisohvalta pankkitunnuksilla tai tulla myymälään asiantuntijoidemme palveltavaksi. Kortin saat käyttöösi heti ja voit valita suunnitelmiisi sopivat kaksi maksuvapaata kuukautta vuosittain.

OP:n Rahoitusjohtaja Timo Vähänen summaa Rautia-rahoituksen parhaita puolia:

 • Helppo käyttää: kerro kassalla,että maksat Rautiakortilla; tarvitset vain vaikkapa ajokortin henkilöllisyyden varmistamiseksi
 • Joustavat maksuehdot: laskussa näkyy koko saldo ja minimierä ja voit joustavasti maksaa mitä tahansa niiden väliltä.
 • Korkoa ja kulua maksat vain käytössä olevasta luotosta; mitään vuosimaksua tilissä ei ole.
 • 6 kk korotonta maksuaikaa uusiin sopimuksiin

Esimerkkilaskelma: 5000 € lainan saa 34 kk maksuajalla 5,9 % korolla (+laskutuspalkkio 6 €/kk). Todellinen vuosikorko 6,89 %, jolloin kk-erät 165 €/kk ja lainan kokonaishinta 5491,23 €. 

”Investointi voi myös säästää: Ikkunat, ovet, lämpöpumppu tai vaikkapa aurinkopaneeli maksaa itse itsensä ajan kanssa, ja alkuun saa 6 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa!”

 -Timo Vähänen, OP:n rahoitusjohtaja

ojanrauta_onnistutaan_yhdessa_logo_w300

Artikkeli on Ojan Raudan tuottamaa kaupallista sisältöä.

2 Kommentit
 1. Petri Hurskainen says:

  Laitoin pumpun pelkästään jäähdystä varten 4 vuotta sitten ja kertaakaan en ole hankintaa katunut. Mahtavaa kun ei tarvitse kärsiä kesästä. Kustannukset todella reilulla käytöllä n.15 euroa/kk. Neliöitä löytyy 110 kahdessa kerroksessa ja pumpun sisäyksikkö on yläkerrassa. Lämmitys hoituu kaukolämmöllä, joten sen toimivuudesta ei ole mitään tietoa.

  Vastaa
  • Pekka Jokisalmi says:

   Meillä sama juttu, jäähdytystä varten hankittu. Pumppu on tosin ollut meillä jo 10 vuotta. Asumismukavuus on varsinkin kesällä parantunut rajusti!

   Säästöt eivät kyllä meillä ole olleet lähelläkään tuota luokkaa talvella (max noin 10%), ongelmana on lähinnä tarvittava jatkuva muun lämmityksen (suora sähkö) säätämistarve kun lähestytään niitä rajoja ettei pumppu enää pelkästään riitäkkään talon lämpimänä pitämiseen (ja kun halutaan että lämpö pysyy mahdollisimman tasaisena). Jää sitten yleensä säätämättä sähkölämmitystä pienemälle kun pumppu kovemman pakkasjakson jälkeen riittäisi, joten pumppu jää silloin vajaalle teholle… Toki jos säästö on päätavoite ja vittseliäisyyttä jatkuvahkoon säätämiseen on niin varmasti niitä säästöjäkin silloin löytyy enemmän.
   Lisäksi pumpun mittaama lämpötila katonrajasta eroaa kovasti siitä mitä alempa todellisuudessa on. Mutta, varsinkin jäähdytykseen erinomainen ratkaisu!

   Vastaa

Kommentoi

Haluatko mukaan keskusteluun?
Osallistu rohkeasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *