Parhaat talvilomavinkit

IMG_8576Jotta tunturiloman suunnitteleminen olisi sinulle helppoa, tässäpä vinkkilista ja ideoita lomaasi varten.

MAJOITUS

Mökki on kuin koti lomalla! Sen on oltava kotoisa ja viihtyisä. Sinulle sopivaa mökkiä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin.

  • Riittävästi tilaa

    Onhan kaikille nukkumapaikka?

  • Liinavaatteet

    Yleensä mökkiin ei automaattisesti kuulu liinavaatteet. Jos omat liinavaatteet eivät mahdu mukaan, tilaa ne jo majoitusvarauksen yhteydessä ja ne odottavat valmiina mökillä – kätevää!

  • Lasten huomiointi

    Kannattaa varmistaa jo varausvaiheessa, että perheen pienimmille löytyy syöttötuoli ja matkasänky.

  • Polttopuut

    Usein mökeissä on takka – kannattaa varmistaa sisältyykö takkapuut hintaan vai tilataanko ne lisäpalveluna.

  • Varusteet

    Onko mökissä sinulle riittävä varustelutaso? Tarvitsetko esimerkiksi pyykinpesukonetta, kuivauskaappia ja astianpesukonetta?

  • Sijainti

    Onko käytössänne auto? Haluatteko omaa rauhaa vai kaiken ytimeen? Miettikää sijainti tarpeidenne mukaisessa suhteessa rinteisiin/latuihin/kelkkareitteihin ja muihin toivomiinne aktiviteetteihin.

Suosittelemme Iso-Syötteen tunturin huipulla esim. remontoituja Ahmantassu ja Kotkas kelomökkejä tai jos haluat huikean näköalan ja hissiliput (2 kpl) Iso-Syötteen rinteisiin valintasi on ehdottomasti The View -huoneisto. Tunturin juurella hieman luksusta tarjoavat Huvila tai Wellamo ulkoporealtaineen. Tsekkaa kaikki majoituskohteet Syötteen keskusvaraamon kattavasta majoitusvalikoimasta!

The View 2

LASKETTELU JA MUUT AKTIVITEETIT

Palatko halusta päästä rinteeseen ja ladulle?
Näitä kannattaa miettiä jo etukäteen.

  • Rinneliput kannattaa ostaa kerralla koko lomaksi, useamman päivän liput tulevat yksittäisiä edullisemmaksi. Jos haluat välttää jonot, osta liput ennakkoon hiihtokeskuksen nettikaupasta.
  • Välineiden kelvollisuus kannattaa tarkistaa jo kotona. Ovatko lasten varusteet vielä sopivat ja omat huollettu? Välineiden sopivuudesta ei kannata tinkiä, sillä ne ovat iso tekijä rinneturvallisuudessa! Hiihtokeskusten välinevuokraamoista löytyy nykyaikaiset varusteet laskettelijoille, lumilautailijoille, murtomaahiihtäjille ja telemark-laskijoille. Lisäksi valikoimassa on usein erikseen pro-tason kalustoa. Myös välinehuollon löydät useimmista keskuksista. Iso-Syötteen vuokraamosta saat huollon ajaksi pro-välineet lainaan, ilman veloitusta!
  • Onko tarvetta hiihtokoululle? Uusi laji kannattaa aloittaa aina hiihtokoulun kautta! Myös vanhat taitajat saavat paljon irti hiihdonopettajan vinkeillä, kehitä laskemistasi ja tutustu lajin uusimpiin tuuliin! Maksimoi hyöty varaamalla hiihtokoulu ensimmäiselle lomapäivälle.

Hiihtokeskus Iso-Syötteen hissiliput -5% nettikaupasta tammikuun ajan!

IMG_6060

Jotta loma onnistuisi, kannattaa kokeilla jotain uutta!

Kiinnostaisiko sinua

  • Innostu uudesta lajista!

    Lumilautailu, snowscoottailu tai telemarkki? Vai suksilla rinteen sijasta metsään tai parkin hyppyreihin? Hiihdonopettajan avulla toteutat villeimmätkin toiveesi!

  • Lumikenkäilyä patikoinnin sijaan

    Lumisista maisemista voi nauttia myös lumikenkäillen. Hiihtokeskuksiin on viime aikoina tehty reittejä lumikenkäilyä varten ja välineet saa vuokrattua paikan päältä.

  • Valokuvaus

    Revontulia, tykkypuita tai lumilautailijoiden hienoja temppuja? Tunturimaisemassa on paljon upeaa kuvattavaa.

  • Luonto

    Kansallispuiston kätköissä kiire unohtuu luontoa ja hiljaisuutta ihastellen. Matkaan voi lähteä kävellen, hiihtäen tai lumikenkäillen.

  • Vauhdin hurmaa

    Moottorikelkalla pääsee pöllyttämään kunnolla lunta. Vauhdin hurmaa voi kokea myös husky-valjakon matkassa lumisista maisemista ja hiljaisuudesta nauttien.

VARUSTEET

Suomen talvi on ihanan monimuotoinen ja sää vaihteleva. Tarkasta sääennuste ennen reissua ja huolehdi siitä että mukaan tulee paljon lämmittäviä ja hengittäviä kerroksia. Ulkoilukamppeet ovat pääroolissa, mutta mukaan kannattaa pakata myös mukavat mökkivaatteet.

Keskuksista saat usein hankittua laadukkaat kypärät, sukat, käsineet ja laskettelulasit kotiin unohtuneiden tai uusimista vaativien tilalle. Rinnekartan saat hiihtokeskuksen lipunmyynnistä, latukartan voit tilata mökille jo etukäteen tai ostaa paikan päältä.

IMG_6174

RUOKAILUT

Hyvä ruoka ja ruokailu yhdessä kruunaavat onnistuneen laskupäivän.
Lumilomalla tulee nälkä, se on varma!

  1. Jos haluat syödä kotiruokaa, mutta säästää aikaa, tee kotona mukaan lämmitettävä laatikko- tai pataruoka.
  2. Lomaan kuuluu myös ulkona syöminen, hiihtokeskuksista löytyykin usein hyvä valikoima erilaisia ravintoloita hampurilais- ja pizzapaikoista fondueen ja á la carteen.
  3. Isommalle porukalle onnistuu myös ruokailut mökillä – tarkista saatavuus hyvissä ajoin etukäteen!
  4. Iltaa voi jatkaa afterskin merkeissä hiihtokeskusten ravintoloissa tai mökillä vaikkapa lautapelien parissa.

IsoSyote_MG_9379_300ppi

Milloin olet viimeksi käynyt Iso-Syötteellä?

Onko aikaa ehtinyt vierähtää kausi, kaksi tai jopa viisi? Tiesitkö että meiltä löydät nyt yhteensä kahdeksan hissiä ja seitsemäntoista rinnettä, lasten ja perheiden unelmapaikan Lumimaan, Suomen parhaan ja pisimmän SnowParkin, kansainvälisesti palkittua sviittimajoitusta, laadukkaita ja moderneja mökkejä ja uusia ravintoloita ja ostospaikkoja? Tunnistat meidät yhä samaksi aidoksi tunturiksi, jossa lumella touhuaminen on pääasiassa, mutta yllätyt uusista puitteista!

Iso-Syötteellä lapsi on kunkku!

  • Lumimaassa on lapsille kaikenlaista kivaa tekemistä.
  • Lasten Lumimaa – tekemistä ja kokemista lapsille, täydellinen paikka aloittaa laskettelu
  • Ilmielävät porot Musti ja Lysti, onko kukaan vielä syöttänytkään poroja? Porojen ruokinta joka maanantai ja lauantai klo 14, tule mukaan!
  • Iso-Syöte MiniStreet sekä Mustin ja Lystin Seikkailumetsä kutsuvat hauskanpitoon. Seikkailumetsässä päivittäin vaihtuva tehtävä jonka suorittaneille luvassa makea palkinto!
  • Kaudelle 2016-2017 pidennetty pulkkamäki

Lastenhoitokin järjestyy!

  • Hippula – lastenhoitotalo, vanhemmille hieman omaa aikaa. Hippulassa kokeneet ja luotettavat lastenhoitajat leikittävät ja valvovat lämmöllä perheen pienimpiä. Lastenhoito 5€/tunti sisältää välipalan. Avoinna sesonkina klo 11-17.

Tunturi täynnä tapahtumia

Iso-Syötteeltä löytyy tapahtumia koko porukalle! Kauden aikana yli 70 rinnetapahtumaa, lisäksi kymmeniä ravintola- ja oheistapahtumia.

Tärppejä tammi-helmikuulle:

Sydäntalvi Sykkii – tapahtumaviikonloppu
Paljon ohjelmaa koko perheelle, mm. Lumilautaliiton SuomiTour Iso-Syöte SnowParkissa, Syöte Talvikuvafestivaali, Pärjän karkkibingo ja Pietan Puotin muotinäytös.

Iso-Syöte Freeride Open 4.-5.2.2017.
Sopii kaikentasoisille vapaalaskusta kiinnostuneille. Lauantaina kilpaillaan kahdessa hauskassa kisassa ja sunnuntaina treenataan omaa taitoa, tutustutaan lumiturvallisuuteen ja suksien rakentamiseen käsityönä.


Vk 7: Mustin ja Lystin viikko
Paljon tapahtumia lapsiperheille, rinteillä ja hiihtokoulussa reilusti vapaata.


Hiihtolomaviikoilla 8-10 tapahtumia päivittäin!

Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi Iso-Syötteelle!

Lisätietoja:

Syötteen keskusvaraamo
p. 08 823400
keskusvaraamo@syote.fi

Hiihtokeskus Iso-Syöte
p. 0201 476 471
rinnetoimisto@isosyote.com

isosyote_logo_COLOR-2

Arikkeli on Iso-Syötteen tuottamaa kaupallista sisältöä.