Karjasillan uusi asuinkortteli edustaa tulevaisuuden asumista

Alle kahden kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitseva Karjasilta kuuluu Oulun arvostetuimpiin ja perinteikkäimpiin asuinalueisiin. Alue ottaa harppauksen kohti tulevaisuuden kaupunkimiljöötä, kun Hartela aloittaa Karjasillan Verstaan rakentamisen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan koulun ympäristöön. Arkkitehti Osmo Siparin suunnittelema, vuonna 1958 valmistunut koulurakennus säilytetään ja yhdistetään osaksi Verstaan modernia kokonaisuutta.

Havainnekuva Karjasillan Verstaasta. Kuva: Arkkitehdit M3 Oy / M3 Architects Ltd.

Karjasilta valikoitui Hartelan rakennuskohteeksi vuonna 2014, kun yhtiö voitti alueen tontinluovutuskilpailun. Verstas-alueelle on suunnitteilla kerrostalokoteja elämän eri vaiheisiin. Pian aloitettavan täydennysrakentamisen perustana on rakennusyhtiön halu lähteä kehittämään uusia rakentamisen ratkaisuja ja toimintamalleja.

Karjasillan Verstaan innovaatioajattelu tiivistyy alueella toimivassa Business Labissa, jonka tavoitteena on luoda yhdessä yritysten kanssa uusia palveluita ja ratkaisuja asukkaiden käyttöön. Hartelan näkökulmasta on suuri etu päästä tekemään yhteistyötä ja kehittämään uutta rakennusalan ulkopuolisten toimijoiden kanssa.

– Karjasilta toimii kehitysalustana myös meille. Pystymme tulevaisuudessa hakemaan sieltä uusia innovaatioita ja ratkaisuja asumiseen, joita voimme hyödyntää koko konsernin toiminnassa, sanoo Hartela Pohjois-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Markku Taskinen.

– Se on iso juttu. Pääsemme haastamaan itseämme uudenlaisiin toimintatapoihin. Osaaminen verkosto- ja kumppanuusjohtamisessa tulee olemaan merkittävä kilpailuvaltti tulevaisuudessa, Taskinen uskoo.

Business Labin monipuolisessa tutkimus- ja kehitysympäristössä tullaan toteuttamaan asumisen, ICT:n ja rakentamisen pilottiprojekteja. Viime vuosina Suomessa yleistyneet innovaatioalustat ovat tyypillisesti julkisten tahojen pyörittämiä. Karjasillan Verstas eroaa joukosta siten, että kyseessä on kokonaan Hartelan vetämä projekti.

Business Labin tällä hetkellä aktiiviset työryhmät keskittyvät verkko- , IoT – ja sensoriratkaisuihin, energiantuotantoon, älykkääseen liikenteeseen/pysäköintiin sekä älykkääseen valaistukseen. Syksyllä aktivoituvat myös kiinteistön ylläpidon sekä elinkaariasumisen palveluita kehittävät työryhmät. Alue tulee toimimaan myös 5G-verkon testiympäristönä.

Työryhmien toiminnasta kerromme lisää tämän artikkelisarjan seuraavissa julkaisuissa.

 
Lisätietoa Karjasillan Verstaan Business Labista projektipäällikkö Helena Moringilta
p. 010 561 2612

Lisätietoa Karjasillan Verstaan asunnoista myyntipäällikkö Jouni Puuruselta
p. 010 561 2616

 
Voit tutustua Karjasillan Verstaaseen myös verkossa, klikkaa tästä.


Selaa havainnekuvia klikkaamalla


verstas-hartela-logoyhdistelma

 
Artikkeli on Hartela Pohjois-Suomen tuottamaa kaupallista sisältöä.