Käsipainojen suosio on säilynyt antiikin Kreikasta nykypäivään

Harva tuote on säilyttänyt suosionsa antiikista nykypäivään. Antiikin olympialaisissa käsipainoja käytettiin hyppylajeissa apuvälineinä, ja nykyään ne ovat kuntosalitreenaamisen peruskiviä.

Usein törmää harhaluuloon että käsipainot ovat tarkoitettu puhtaasti lihaskasvuun ja hauiskääntöihin, vaikka todellisuudessa niillä onnistuu koko kehon treeni helposti ja edullisesti myös kotona. Kaiken lisäksi useissa eri painoissa saatavat käsipainot soveltuvat aivan kaiken ikäisille.

Käsipainoilla treenatessa myös syvät lihakset aktivoituvat tehokkaasti parantaen näin ryhtiä, vakautta sekä yleistä selän terveyttä. Monet löytävätkin käsipainotreenistä vastauksen päätetyöskentelyn aiheuttaman rasituksen ehkäisyyn.

Käsipainot on helppo ostaa kotiin

Moni empii suurien salilaitteiden hankkimista kotiin koska ne vievät paljon tilaa, eikä kokoontaitettukaan kuntolaite näytä kauniilta huoneen nurkassa. Ehkä myös tämän takia käsipainot ovat säilyttäneet suosionsa myös kotitreenaajien keskuudessa. Käsipainot on helppo varastoida kaappiin tai sohvan alle kun niitä ei tarvita. Myös käsipainojen ulkonäköön on alettu panostamaan entistä enemmän, joten saatavilla on runsaasti silmälle helppoja malleja.

Käsipainoja on nykyään saatavilla erittäin laaja kirjo, joten jokaiselle, ja jokaiseen treeniin löytyy varmasti sopiva koko. Kevyimmät käsipainot sopivat hyvin myös kuntoutukseen esimerkiksi vanhuksille tai loukkaantumisesta toipuville. Raskaampaa rautaa vaativille helppo valinta on säädettävät käsipainot, joiden painoa voidaan säädellä treenin aikana.

Täydellinen käsipainotreeni onnistuu myös kotona

Käsipainotreeni kotona ei vaadi paljoa tilaa, eikä välttämättä edes muita välineitä, joten alkuun pääsee jo parin kympin sijoituksella käsipainoihin.

Lämmittelyn lisäksi on tärkeää että liikkeet suoritetaan oikein, jotta harjoittelusta saadaan irti maksimaalinen hyöty ja loukkaantumisriski voidaan minimoida. Onneksemme internetistä löytyy nykyään erittäin paljon oppaita, ja opetusvideoita kaikille liikkeille. Esimerkiksi Gorilla Sportsin blogi tarjoaa runsaasti ammattilaisten vinkkejä erilaisiin treeneihin.