Suolaisen ja makean jouluinen liitto

Valkosipulipikkelssiä torttujen ja pipareiden päälle? Kyllä!

Mitä olisi joulu ilman pipareita ja torttuja? Perinteisen luumuhillon sijaan tortut täytetään tänä vuonna yllättävällä yhdistelmällä: Valkosipulipikkelssillä, sinihomejuustolla ja puolukkahillolla. Usko tai älä, tämä suolaisen ja makean liitto on yksinkertaisesti vastustamaton!

Joulun pyhinä yllätysvieraat saattavat tupsahtaa oven taakse ja kahvipöytään pitäisi taikoa nopeasti tarjottavaa. Nämä tuunatut herkut syntyvät käden käänteessä, sillä täytteeseen tulee vain kolmea ainesosaa. Suolainen täyte sopii loistavasti torttujen lisäksi myös piparkakkujen päälle! Yllätä vieraasi ja tarjoile tutut joululeivonnaiset uudella twistillä kuuman glögin kera.

Valkosipulipikkelssi-sinihomejuusto -täyte joulutortuille

Valmistus:
Puolita sulaneet taikinalevyt. Viillä veitsellä sentin levyinen kehys taikinaneliöiden reunoille. Voitele pohjat kananmunalla. Sekoita Valkosipulipikkelssi ja sinihomejuustomuru keskenään. Levitä täyte neliöiden keskelle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele tortut puolukkahillolla.

Vinkki! Jos täytettä jää yli, sipaise loput piparkakkujen päälle.

Valkosipulipikkelssi on yksi Kasvishovin rakastetuimmista majoneeseista kautta aikojen. Pikkelssiä on totuttu käyttämään suolaisten ruokien kanssa, kuten hampurilaisten välissä, grilliruokien kaverina tai valkosipuliperunoissa. Kasvishovin koekeittiössä lähdettiin ennakkoluulottomasti testaamaan uusia yhdistelmiä, joihin valkosipulipikkelssi voisi sopia. Ihastuttavan jouluinen yhdistelmä yllätti kaikki ja herkut hupenivat vikkelästi parempiin suihin. Kokeile sinäkin ja ihastu!

Kasvishovi on oululainen perheyritys ja elintarvikkeiden arvostettu asiantuntija. Kasvishovi tarjoaa ruokapöytiin maukkaiden majoneesituotteiden lisäksi raikkaita salaatteja sekä samettisia jälkiruokia. Pohjois-Suomessa tuotettu ruoka ja lähialueen kasvikset ovat lähellä sydäntä. Kaikki tuotteet valmistetaan laadukkaista raaka-aineista Oulun Oritkarissa.

Tutustu valikoimaan osoitteessa kasvishovi.fi.