Juhla maku, pikku koko

Suomen rakastetuin kahvisekoitus Juhla Mokka on saanut uuden pienemmän pakkauskoon sekä kaksi uutta makua tuoteperheeseensä. Kätevät 260–270g pienet pakkauskoot kutsuvat kokeilemaan eri makuja ja ovat täydellinen valinta, kun kahvia kuluu kotitaloudessa vähemmän. Pienemmälle pakkauskoolle on ollut kysyntää, sillä pienten kotitalouksien määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina. Yhden tai kahden hengen kotitalouksia on jo noin 77 prosenttia kaikista kotitalouksista Suomessa*.

Pienempi pakkauskoko auttaa myös vähentämään kahvihävikkiä

Luonnonvarakeskuksen (Luke) ruokahävikkitutkimuksen mukaan kahvin, teen ja kaakaon yhteishävikki johtaa hävikkimäärissä monia muita elintarvikkeita. Suomalaiset esimerkiksi kaatavat kahvia viemäreihin vuosittain noin 2,5 litraa henkilöä kohden ja lähes neljä litraa taloutta kohden. Tämä muodostaa noin 13 % kotitalouksien vuosittaisesta ruokahävikistä.** Kahvia kannattaakin valmistaa aina vain sen verran kuin aikoo sitä nauttia. Mahdollisesti ylijääneen kahvin voi hyödyntää esimerkiksi kokkauksessa tai pakastaa vaikka kahvijääpaloiksi!

Juhla Mokka maistuu tasapainoiselta ja vivahteikkaalta

Suomalaisten rakkain kahvi, alkuperäinen Juhla Mokka, säilyy reseptiltään ennallaan myös pienessä pakkauksessa. Uutuusmaku Juhla Mokka Silkkinen on kepeän marjainen paahtoasteen 2 kahvisekoitus ja toinen uutuuksista Juhla Mokka Samettinen hurmaa suklaisilla vivahteillaan sekä 3 paahtoasteellaan.

Uudet makuvaihtoehdot on suunniteltu niin, että ne voi valmistaa myös pressopannulla, joka sopii erityisesti pienten kahvimäärien valmistamiseen. Tutustu kahvikouluttaja Jori Korhosen ohjeisiin täydellisen kahvin valmistamiseen pressopannulla tästä linkistä: https://youtu.be/jMjS0Wuy5jM.

Juhla Mokka
Makuvivahde: hieno ja täyteläinen
Paahtoaste: 1/5

Juhla Mokka Silkkinen
Makuvivahde: marjainen ja vivahteikas
Paahtoaste: 2/5

Juhla Mokka Samettinen
Makuvivahde: suklainen ja pehmeä
Paahtoaste: 3/5

* Lähde: http://www.stat.fi/til/asas/2019/asas_2019_2020-05-20_tie_001_fi.html
**Lähde: Lähde: Luonnonvarakeskuksen (Luke) online päiväkirjakysely 9.11.-2.12.2019, N=283 ja online kahvihävikkikysely 29.11.-4.12.2019, N=249. Tutkimukset ovat osa laajempaa Luken ruokahävikkitutkimusta 2019, N=1151. Tilaaja: Paulig.